Rudar zbogom Evropi: Kukeši do druge runde sa desetoricom

83 pregleda 30 komentar(a)
Rudar - Kukeši, Foto: Savo Prelević
Rudar - Kukeši, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2016. 17:46h

Fudbaleri Rudara eliminisani su od Kukešija, čime su sebi zalijepili etiketu antiheroja crnogorskog fudbala na evropskoj sceni ovog ljeta.

Ne zato što su ispali - ispadali su i ranije, i ne samo oni - već zato što su ispali od slabijeg od sebe. I to sa igračem više, pošto su Albanci u 65. minutu revanša ostali sa desetoricom, a 11 minuta prije kraja, maltene iz jedinog pravog ulaska u protivnički šesnaesterac, postigli odlučujući gol, preko Sidrita Gurija.

Rudar je bio bolji od Kukešija u prvoj utakmici u Elbasanu prošlog četvrtka, kada je propustio da pobijedi (1:1), bio je bolji i u revanšu u Nikšiću. A, nije prošao. Zašto, teško je objasniti, možda i zbog loših navika sakupljenih u domaćem šampionatu.

Nisu Pljevljaci naučili na greškama Mladosti, koja je prošle sezone protiv Kukešija slavila u prvom meču u Tirani, a onda doživjela katastrofu kod kuće u revanšu. No, te dvije utakmice ne mogu da se uporede, jer je ovaj Kukeši neuporedivo slabiji od onog Kukešija koji je prošlog ljeta eliminisao crnogorskog predstavnika.

"Preuzimam krivicu na sebe, mislim da smo kvalitetniji tim od Kukešija. Nismo iskoristili šanse u prvoj utakmici, i kada sam govorio da nisam zadovoljan rezultatom, vidjelo se zašto je to tako. Nismo iskoristili šanse ni u revanšu, na kraju nas je Bog kaznio. Mnogo nam teško pada ova eliminacija", kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara.

Rudar je od starta konrolisao meč, ili se makar činilo tako. Prvu šansu, doduše, imali su gosti, kada je Emini u 14. minutu pobjegao odbrani Pljevljaka, ali i loše šutirao sa desne strane. Bila je to i jedina opasnost pred golom Rudara sve do gola Kukešija u finišu.

U međuvremenu se pitao Rudar, kome je odgovaralo i 0:0. Vidjelo se da Pljevljaci lakše i bolje kombinuju od protivnika, da brže dolaze do šesnaesterca, da se komotnije osjećaju na terenu. Zbog toga poraz i više i boli...

Brnović je u 34. minutu „potegao” sa ivice šesnaesterca, tik iznad prečke, u 38. je štoper Kukešija Malota umalo dao autogol, dok kombinacija Ivanovića i Božovića na ivici peterca, tri minuta prije odlaska na odmor, nije dala rezultat.

Trener Kukešija Hasan Lika izvršio je tri izmjene odmah na početku nastavka, a jedan od rezervista, Greka, dobio je dva žuta kartona u razmaku od samo pet minuta (61. - 65). Igrač više kao da je dodatno opustio fudbalere Rudara, vjerovali su da protivnik, koji ni kompletan nije mogao do šanse, ne može to da uradi ni sa desetoricom.

Živković, pa rezervista Miroje Jovanović, imali su dobre pokušaje iz daljine prije nego što je stigao šok. I to kakav šok - polukontra Kukešija, centaršut Halačija sa desne strane i sjajan gol glavom, iz pada, rezerviste Gurija. Jedini pravi fudbalski potez u dvomeču, Kukešiju je bio dovoljan.

Shvatili su tada Pljevljaci da je vrag odnio šalu, ali je bilo prekasno. Radojičić je uveo napadače, Markovića, pa Vukovića, u posljednjih desetak minuta igralo se samo u šesnaestercu gostiju, ali su Albanci izdržali...

Rudar - Kukeši 0:1 - prvi meč 1:1

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 486. Sudija: Žoao Kapela (Portugal). Strijelac: Guri u 79. minutu.

Rudar: Radanović, Živković, Alić, Radišić, (86. Vuković), Nestorović, Sopo (81. Marković), Vlahović, Brnović, Noma (73. Jovanović), Božović, Ivanović

Kukeši: Kolići, Šameti, Malota, Mici, Emini, Karioka, Dema, (54. Greka), Musoli, (77. Muca), Halači, Rangel, Dvorneković (63. Guri)

Bonus video: