Rudar može do dvomeča sa bečkom Austrijom

Sportski, evropski, finansijski motivi - sve staje u 90 minuta revanša između Rudara i Kukešija, danas u Nikšiću u 17.30 časova
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Miko Mitrović
Rudar, Foto: Miko Mitrović
Ažurirano: 07.07.2016. 08:09h

Sportski, evropski, finansijski motivi - sve staje u 90 minuta revanša između Rudara i Kukešija, danas u Nikšiću u 17.30 časova.

Pljevljaci su propustili priliku da već u Elbasanu prošle sedmice zabilježe pobjedu i završe veliki dio posla, ali i 1:1 iz prvog meča momke Dragana Radojičića stavlja u dobru poziciju pred revanš sa opasnim sastavom iz Albanije.

Koliko opasnim, najbolje je prošle sezone osjetila Mladost, koja nije uspjela da prođe u 2. kolo, uprkos minimalnoj pobjedi u gostima u prvoj utakmici (2:4 u Podgorici).

Fudbaleri Rudara ne žele da ponove slične greške.

"Vjerujem u moje momke, mislim da imaju znanja, iskustva i hrabrosti da ovaj nikšićki ispit uspješno okončaju. Nema potcjenjivanja, uostalom kako može da se potcijeni tim koji ima deset puta veći budžet od našeg", kazao je Radojičić juče na konferenciji za novinare.

"Ni kao fudbaler, ni sada kao trener, nikada nisam znao da igram na 0:0. Iako nam taj rezultat odgovara, moramo da budemo napadački nastrojeni, baš kao u prvoj utakmici. Respektujemo protivnika koji ima mnogo kvaliteta u svojim redovima, ali više od svega - vjerujem u moju ekipu", dodao je Radojičić.

Bolji iz duela Rudar - Kukeši sastaće se u 2. kolu sa Austrijom iz Beča.

"Nismo zadovoljili svoje ambicije samim učešćem u kvalifikacijama za Ligu Evrope, želimo da prođemo u drugo kolo. Kukeši ima odličan tim, ali mi prije svega treba da obratimo pažnju na našu igru, jer je to ključ uspjeha. Sami krojimo svoju sudbinu, nadam se da ćemo imati i malo sreće i da ćemo proći dalje", kaže kapiten Rudara Nedeljko Vlahović.

Lika: Kvalitet nas vodi dalje

Fudbaleri Kukešija trenirali su juče kraj Bistrice, a trener Hasan Lika bio je više nego optimističan kada su u pitanju šanse njegovog tima da izbori prolaz u narednu rundu.

"Došli smo da pobijedimo. Rudar ima malu prednost iz prve utakmice, ali sam uvjeren da mi idemo u naredno kolo. Naš protivnik ima sjajan kolektivni duh, opasni su prije svega kao ekipa, ali vjerujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo to materijalizovati na terenu", kazao je Lika.

Iz Kukešija su najavili da će kraj Bistrice organizovano doći oko 120 navijača njihovog tima.

Bonus video: