Real hita ka trećem uzastopnom trofeju prvaka svijeta

Prvak Evrope, Real, se plasirao u treće uzastopno finale i braniće titulu u subotu protiv prvaka Ujedinjenih arapskih emirata, Al Aina
1191 pregleda 0 komentar(a)
REUTERS, Foto: ANDREW BOYERS
REUTERS, Foto: ANDREW BOYERS

Real Madrid se plasirao u finale Svjetskog klupskog prvenstva, pošto je u polufinalu sa 3:1 bio bolji od prvaka Azije, japanske Kašime.

Prvak Evrope, Real, se plasirao u treće uzastopno finale i braniće titulu u subotu protiv prvaka Ujedinjenih arapskih emirata, Al Aina, koji je juče boljim izvođenjem penala bio bolji od prvaka mJužne Amerike, River Plate.

Kašima je bolje ušla u polufinalni okršaj u Abu Dabiju, imala je i par poluprilika ali je po isteku pola sata igre Real preuzeo konce. kao nagrada bolje igre došao je gol Gareta Bejla u 44. minutu iskosa sa lijeve strane na asistenciju Marsela.

Velšanin Bejl je bio junak pobjede, jer je do 55. minuta kompletirao het-trik. U 53. minutu japanci su potcijenili brzinu Bejla, kad aje Jamamoto prekratko vratio loptu put golmana, da bi u 55. minutu Marselo pronašao Velšanina na sitom mjestu kao i kod prvog pogotka, a on je ovoga puta pogodio lijevi gornji ugao.

Kašima je uspjela do počasnog gola, koji je postigao Doi u 78. minutu, nakon što Kazemiro nije pravovremeno izišao iz ofsajd linije.

Evropski klubovi nikada nijesu eliminisani prije finala, a od poraza Čelsija od Korintijansa 2012., osvojili su sve titule. Real, ukoliko pobiejdi u subotu, biće najtrofejniji sa četiri titule, pošto Barselona ima tri. Real je trofej osvajao u posljednenje dvije godine.

Bonus video: