Konga: Sa mnom, Zvezda može do LŠ ili LE

1 komentar(a)
Gejlor Konga, Foto: FK Crvena zvezda
Gejlor Konga, Foto: FK Crvena zvezda
Ažurirano: 01.07.2016. 17:18h

Najveće pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku Gejlor Konga rekao je danas da je svjestan u koliko veliki klub je došao i poručio da vjeruje u plasman u ligaški dio jednog od dva evropska takmičenja.

Konga je reprezentativac Gabona, ima 26 godina, igra na poziciji ofanzivnog veznog, a ugovor sa crveno-bijelima je potpisao na dvije godine. Dolazi iz Rostova, u kome je proveo tri sezone.

"Dolazim u poznato okruženje jer sam već sarađivao sa trenerom Božovićem kada smo osvojili Kup, što će mi mnogo olakšati privikavanje”, rekao je Konga, koji je zadužio dres sa brojem osam.

On je istakao da je svjestan u koliko je veliki klub došao i naglasio da želi da pomogne crveno-bijelima da se kvalifikuju u Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

"Znam šta se očekuje od mene, znam istoriju kluba i navijači mogu da budu spokojni jer ću dati sve od sebe”, rekao je Konga.

Novinare je zanimala saradnja sa kolegom iz reprezentacije i jednim od najboljih napadača današnjice Pjerom-Emerikom Obamejangom.

"Dobri smo prijatelji. On je kapiten Gabona, mnogo ga poštujem. Imali smo dobru saradnju na terenu, jer Obamejang je veoma brz i lako ga je pronaći. Pravo je zadovoljstvo igrati sa njim”, zaključio je Konga.

Agent reprezentativca Gabona Lui De Nol istakao je da je Rostov učinio sve da ga zadrži, kao i da je imao ponude iz Turske i Francuske.

"Presudila je istorija Crvene zvezde i želja da se igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona", rekao je on.

Bonus video: