Hrabri Bokelj se nada pred revanš

57 pregleda 1 komentar(a)
Bokelj - Vojvodina, Foto: Savo Prelević
Bokelj - Vojvodina, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.06.2016. 19:33h

Na velikom debiju na internacionalnoj pozornici, Bokelj nije bio inferioran - ekipa Slobodana Draškovića odigrala je hrabar meč protiv favorizovane Vojvodine, povela na startu, na kraju sačuvala 1:1 pred revanš u Novom Sadu narednog četvrtka.

U karnevalskoj atmosferi na stadionu u Petrovcu, po pravom ljetnjem suncu, čemu su poseban štimung davale pristalice domaćeg tima, gosti su pokazali da su samo za nijansu kvalitetniji tim, ne toliko da Kotorani ne bi mogli da se nadaju podvigu za šest dana.

"Ovo je naša prva evropska utakmica i važno je da niamo izgubili", bio je prvi komentar Draškovića nakon meča.

Početak evropskog debija Bokelja bio je spektakularan - igrao se 5. minut kada je napadač Dejan Đenić počeo, a zatim i sjajnim udarcem glavom pod prečku završio akciju u kojoj mu je vrhunskim centaršutem pomogao Mladenović. Golman Vojvodine Marko Kordić, čuvar mreže mlade reprezentacije Crne Gore, bio je nemoćan da reaguje.

Publika na nogama, igrači u delirijumu - fudbaleri Bokelja maltene su još slavili vođstvo, kada su morali da vade loptu iz mreže. Nesporazum golmana Mijatovića i štopera Todorovića iskoristio je napadač gostiju Meleg da već u narednom napadu lijepim lob-udarcem „ohladi“ domaće navijače - 1:1.

"Rano smo poveli, nismo imali sreću da makar malo duže čuvamo to vođstvo, nesporazum igrača i golmana gosti su kaznili. Imamo šansi u revanšu, promijenićemo stil, drugačije ćemo spremiti utakmicu. Vojvodina je pokazala da je ovom trenutku svježija i spremnija, ali to ne znači da će proći", dodao je Drašković.

Rezultat iz 6. minuta, 1:1, bio je i krajnji, iako je u preostala 84 minura bilo šansi, malo više pred golom Mijatovića.

Igralo se na mahove, Novosađani su pokušali da preuzmu kontrolu meča, ali protiv srčanih Kotorana to nisu radili u kontinuitetu.

Napadač gostiju Babić prebacio je gol iz povoljne pozicije u finišu prvog poluvremena, a dobru šansu na startu nastavka imao je i drugi napadač Vojvodine, Trujić.

Tada se ponovo oglasio Bokelj, domaći su u 53. i 60. minutu imali dvije velike šanse da drugi put povedu. Šut Macanovića glavom nakon centaršuta Tomića prošao je tik pored stative, dok se pokušaj Đenića poslije kornera Mladenovića i pravog karambola u šesnaestercu nije odbio u mrežu.

Vojvodina je ponovo bila konkretnija u finišu, vrhunsku šansu Trujića odbranio je Mijatović, dok je rezervista Paločević šest minuta prije kraja pogodio prečku sa 25 metara.

"Čestitam igračima oba tima, jer su dali sve od sebe po nesnosnoj vrućini. Po ovome je teško disati, a ne igrati fudbal. Odmah smo primili gol nakon lijepe akcije Bokelja, imali smo sreću da brzo izjednačimo. Imali smo dosta šansi u nastavku, imao je i Bokelj, kada se sve sabere zadovoljan sam rezultatom. Igraćemo bolje u revanšu", kazao je Nenad Lalatović, trener Vojvodine.

Bonus video: