Rudar ispustio pobjedu u Elbasanu

Šanse tima Dragana Radojičića za prolaz u drugo kolo i duel sa Austrijom iz Beča sada su mnogo veće
2 komentar(a)
Rudar, Foto: Miko Mitrović
Rudar, Foto: Miko Mitrović
Ažurirano: 30.06.2016. 19:11h

Rudar je ostvario priželjkivan rezultat u Elbasanu, protiv Kukešija – nije izgubio, postigao je gol, ali može da žali što pobjedom nije počeo evropsku avanturu.

Pljevljaci su primili gol iz jedine opasne situacije, a tokom 90 minuta pokazali više i nagovijestili da bi za sedam dana mogli da odu korak dalje u Ligi Evrope.

Izgledalo je da Rudar u prvom dijelu kontroliše utakmicu na praznom stadionu u Elbasanu, ali bez ozbiljnijih naleta ka golu Kukešija.

Još manje uzbuđenja bilo je na polovini pljevaljskog tima, ali u 32. minutu sve se okrenulo na stranu domaćina. Mici je ubacio sa desne strane, a 21-godišnji Brazilac Lukas Rangel glavom sa pet metara savladao nemoćnog Radanovića.

Kuk-Rud 1-0 by e-d21

Očekivano, nakon primljenog gola, Rudaru je trebako vremena da se sabere, a nakon pauze sve je bilo isto.

Gosti su bili dominantniji, mnogo više sa loptom u nogama, ali mnogo konkretniji u opasnoj zoni. Ivanović je u 69. minutu pogodio stativu, a minut kasnije izborio penal, nakon dobrog prodora.

Kapiten Radanović bio je siguran sa bijele tačke.

Kuk-Rud 1-1 by e-d21

Zasluženo izjednačenje, a bilo je mnogo vremena i za preokret. I bio je Rudar neuporedivo bliži od domaćina da stekne prednost pred revanš. Veliku šansu imao je Ivanović pet minuta prije kraja, ali nije realizivao situaciju oči u oči sa golmanom.

Ostalo je 1:1, ali su šanse tima Dragana Radojičića za prolaz u drugo kolo i duel sa Austrijom iz Beča, sada veće.

Uoči revanša u Nikšiću, 7. jula, Rudar, međutim, mora da ima u vidu da je Mladost prošle godine savladala Kukeši u gostima 1:0, a u Podgorici izgubila 5:2...

Kukeši – Rudar 1:1

Elbasan – Stadion Elbasan arena. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Roi Reinšrajber (Izrael). Strijelci: Rangel u 32. minutu za Kukeši, Radanović u 71. minutu iz penala za Rudar. Žuti kartoni: Vlahović, Ivanović, Nestorović (Rudar)

Kukeši: Kolići, Halaci, Maljota, Šameti, Mici, Muča (82. Greka), Musoli, Emini, Žan Karioka (75. Gimaraeš), Rangel, Dvorneković (65. Dema)

Rudar: Radanović, Živković, Radišić, Nestorović , Alić, Vlahović, Sopo, Božović (78. Božović),, Brnović, Ivanović (90. Reljić), Noma (90+4. Marković)

Bonus video: