BIĆE LAKŠE

Uefa kaznila Rumune, Crna Gora u Klužu igra na praznom stadionu

UEFA je kaznila FS Rumunije zbog ispada navijača tokom kvalifikacionih duela za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske i Grčke.
2 komentar(a)
Rumunija, Foto: Reuters
Rumunija, Foto: Reuters
09.02.2019. 16:39h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore će na startu kvalifikacija za Mundijal gostovati Rumuniji u Klužu 4. septembra pred praznim tribinama, objavljeno je na sajtu FSCG.

UEFA je kaznila FS Rumunije zbog ispada navijača tokom kvalifikacionih duela za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske i  Grčke.

Tokom meča sa Mađarima rumunski navijači su zviždali protivničkoj himni i prikazivali nedozvoljene, rasističke transparente, zbog čega su dobili jedan meč pred praznim tribinama (već su ga odradili protiv Finske) i uslovnu kaznu ako se nešto slično ponovi.

Kako su u posljednjem meču kvalifikacija protiv Grčke rumunski navijači ponovili incidente, koristeći i pirotehnička sredstva, aktivirana je uslovna kazna koja se prenosi na naredne kvalifikacije.

I Crna Gora je u prošlim kvalifikacijama odigrala jedan meč pod Goricom iza zatvorenih vrata (protiv Lihtenštajna), zbog prekida duela sa Rusijom.

Osim Crne Gore i Rumunije, u grupi E su Poljska, Danska, Jermenija i Kazahstan.