POLJACI SLAVE, ŠVAJCARCI TUGUJU

Navalka: Mogli smo bolje, ali borili smo se do kraja

"Bila je to teška utakmica, ali smo se dobro pripremili. Švajcarska je ekipa svjetske klase. Poslije našeg gola, uspjeli su da se povrate. Početak nam je bio odličan, kasnije smo mogli smo bolje, ali su se moji igrači borili do kraja...", rekao je Navalka.
20 pregleda 0 komentar(a)
Poljska, Foto: Reuters
Poljska, Foto: Reuters
09.02.2019. 16:39h

Selektor fudbalske reprezentacije Poljske Adam Navalka rekao je danas da je njegova ekipa mogla da odigra bolje protiv Švajcarske, ali je pohvalio igrače koji su se borili do kraja.

"Bila je to teška utakmica, ali smo se dobro pripremili. Švajcarska je ekipa svjetske klase. Poslije našeg gola, uspjeli su da se povrate. Početak nam je bio odličan, kasnije smo mogli smo bolje, ali su se moji igrači borili do kraja...", rekao je Navalka.

Fudbalska reprezentacija Poljske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Sent Etjenu posle penala eliminisala Švajcarsku.

Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1. Poljska je vodila od 39. minuta pogotkom Jakuba Blaščikovskog, a u 82. je izjednačio Džerdan Šaćiri. U produžecima nije bilo golova, a u penal seriji bilo je 5:4.

"Ovo je lijepa pobjeda. Borili smo se, posebno poslije izjednačenja Švajcarske... U mojim godinama pokušavam da kontrolišem emocije posebno poslije gola. Ono što je meni najbitnije to moja ekipa, a ne moji lični uspjeh", rekao je Blaščikovski.

Selektor Švajcarske Vladimir Petković naveo je da njegova ekipa nije zaslužila poraz.

"Zaslužili smo nešto drugo. Zaista je šteta. Naši igrači su dali sve od sebe. Na početku je nervoza bila suviše velika. Po meni, bilans ovog prvenstva je pozitivan. Treba da učimo i da svaki put budemo bolji", rekao je selektor Švajcarske Vladimir Petković.

Razočaran poslije utakmice bio je i Šaćiri.

"Vrlo sam razočaran, to je veliko razočarenje. Mogli smo da postignemo veliki uspjeh. Imali smo prilike, ali iz toga treba da naučimo lekciju, kao posle poraza od Argentine 2014. Ipak smo ponosni što smo igrali na ovakom nivou tokom prvenstva", rekao je Šaćiri.