Jovović: Rad, red, disciplina i pravi odnos prema obavezama

"Uložiću cijelog sebe u ovaj projekat. Nije lako preuzeti tim i odmah napraviti rezultat i napraviti igru koja će zadovoljiti javnost, ali ćemo pokušati. Težiću modernom fudbalu, tome ću raditi svaki minut svakog treninga", kazao je Jovović
1 komentar(a)
Budućnost - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Budućnost - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.06.2016. 17:46h

Fudbaleri Sutjeske počeli su pripreme za novu sezonu, sa novim trenerom, Nebojšom Jovovićem, koji je naslijedio Aleksandra Nedovića.

Novi trener, a stari cilj - izlazak na evropsku scenu...

"Čast je sjesti na klupu Sutjeske i imao sam mnogo razloga za potpisivanje ugovora. Tražiću od igrača rad, red, disciplinu i pravi odnos prema obavezama. To mora da bude osnova svega i samo ako ispunimo te preduslove možemo da očekujemo dobre rezultate", kazao je Jovović, koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Kom, Berane i Hadžer iz Saudijske Arabije, a sarađivao je i sa Miodragom Radulovićem u Kazmi iz Kuvajta.

Bio je trener mlađih kategorija i sportski direktor Budućnosti.

"Uložiću cijelog sebe u ovaj projekat. Nije lako preuzeti tim i odmah napraviti rezultat i napraviti igru koja će zadovoljiti javnost, ali ćemo pokušati. Težiću modernom fudbalu, tome ću raditi svaki minut svakog treninga. Kada navijač dođe na utakmicu mora da vidi nešto prepoznatljivo, jer je to jedini način da se vrati publika. Sigurno će biti uspona i padova, ali je jako važno da budemo pošteni i lojalni jedni prema drugima. Treba nam stroljenja", dodao je Jovović.

Sutjeska je, za sada, zadržala najveći dio igračkog kadra iz prošle sezone. Otišli su Šaleta Kordić i Zoran Milovac, klup se rastao sa Vladanom Karadžićem i Filipom Vorotovićem, dok je neizjestan status Stefana Stefanovića.

Klub je pojačao ofanzivac Ivan Ivanović, a sa ekipom treniraju napadači Bojan Božović i Nenad Đukanović.

"Treba nam svježa krv, ali svako spominjanje potencijalnih pojačana stvara poteškoće, vidjećemo šta će biti. Svi igrači koji su pod ugovorom će dobiti šansu", dodao je Jovović.

Sutjeska će bazični dio priprema provesti na Kopaoniku.

Bonus video: