Vapaj predsjednika Rudara: Podržimo klub kada je najteže

Ostali smo bez glavnog sponzora, za kojeg su vezani svi uspjesi do sada - titule, pehari i brojna druga priznanja - kazao je predsjednik kluba Muhamed Gerina
2071 pregleda 6 komentar(a)
Fudbaleri Rudara
Fudbaleri Rudara
Ažurirano: 20.12.2018. 15:59h

Pljevaljski Rudar, klub sa najviše trofeja u samostalnoj Crnoj Gori, nastaviće takmičenje u sasvim novim okolnostima.

Borba za opstanak, umjesto borbe za trofeje i izlazak u Evropu, biće realnost, barem u proljećnom dijelu ove sezone...

- Ostali smo bez glavnog sponzora, za kojeg su vezani svi uspjesi do sada - titule, pehari i brojna druga priznanja osvojena i dobijena u proteklih dvanaest godina - kazao je za PV portal predsjednik Rudara Muhamed Gerina.

Muhamed Gerina

Zbog velikih finansijskih problema, Pljevljaci su već ostali bez pola tima. Klub je, naime, već napustilo 10 fudbalera, a neizvjesna je i sudbina trenera Edisa Mulalića.

- Sa nekim igračima smo sporazumno prekinuli saradnju isključivo iz finansijskih razloga. Budžet kluba će zbog gubitka glavnog sponzora biti značajno smanjen i mi sa sredstvima kojima raspolažemo nijesmo mogli ispratiti finansijske zahtjeve tih fudbalera. Svima njima želimo sreću u nastavku karijere - kazao je Gerina.

Periša Pešukić već je dogovorio prelazak u Budućnost, njegovim stopama mogao bi da pođe i Brazilac Patrik Felipe, a nove klubove traže i Sekulić, Pejaković, Đalović, Bošnjak, Kuč, Mićunović, Janketić, Aković i Radović.

Rudar je na prekrentnici...

- U skladu sa trenutno raspoloživim budžetom formiraćemo stručni štab i ekipu. Pokušaćemo da nastavimo saradnju sa Edisom Mulalićem koji je, lično mislim, najbolje rješenje za klub. Takođe vjerujem da ćemo sklopiti tim koji će biti konkurentan i koji će sačuvati prvoligaški status - ističe Gerina, koji je skoro četiri decenije u klubu.

Rudar je, za sada, sveden samo na budžet Opštine Pljevlja.

- Opština Pljevlja je i do sada pomagala rad FK Rudar i tako će biti i u narednoj godini. Već smo obavili razgovore sa nadležnim u Opštini i nesporno je da će klub imati finansijsku podršku Opštine - kazao je Gerina i pozvao na podršku:

- Skoro 40 godina sam u klubu i za to vrijeme mnoge generacije Pljevljaka, fudbalera, sportskih radnika, ljubitelja fudbala i prijatelja kluba davale su, svako na svoj način, doprinos razvoju i postojanju današnjeg Rudara. Da podsjetim Rudar je jedan od najstarijih klubova u Crnoj Gori i 2020. godine navršiće 100 godina postojanja. Bilo je uspona i padova. Bilo je situacija sličnih trenutnoj i iskustvo nam govori da svi moramo učiniti napor da podržimo Rudar sada kada je teško. Uprava kluba, ali i prijatelji kluba trenutno su angažovani i u pravcu obezbjeđenja sponzora. Ima nagovještaja da će te aktivnosti dati pozitivan ishod - kazo je Gerina, uz zahvalnost dosadašnjem sponzoru.

- Podsjetiću FK Rudar je najtrofejniji klub u Crnoj Gori. a to je zasluga upravo našeg dvanaestogodišnjeg sponzora kome se i ovom prilikom zahvaljujem na ogromnoj pomoći.

Bonus video: