Titograd doveo Kamerunca Matuokea

Noseći dres Mladosti Lješkopolja, Matuoke je za sezonu i po postigao 36 golova
411 pregleda 0 komentar(a)
Matuoke u dresu Mladosti Lješkopolja, Foto: Filip Roganovic
Matuoke u dresu Mladosti Lješkopolja, Foto: Filip Roganovic
Ažurirano: 09.02.2019. 19:55h

OFK Titograd je doveo napadača iz Kameruna, 10 dana prije nastavka šampionata - novi član kluba sa Starog aerodroma je Elie Matouke, doskorašnji fudbaler Mladosti iz Lješkopolja.

Za sezonu i po, koliko je proveo na "DG areni", 26-godišnji Matuoke je postigao 36 golova. Prethodne sezone je bio najbolji strijelac Druge lige.

„Prije nego što sam potpisao za Mladost Lješkopolje, prije godinu i po, postojala je opcija da budem igrač OFK Titograda. Tada sam to jako želio, ali nisam potpisao jer mi je bilo trebno da igram konstantno. Tadašnja Mladost igrala je kvalifikacije za Ligu Evrope i jasno mi je stavljeno do znanja da bih morao da čekam svoju priliku. Odlučio sam da odem u Mladost Lješkopolje i mislim da sam napravio odličan potez“, kazao je Matuoke za sajt OFK Titograda.

Njegov novi klub dijeli drugo mjesto na tabeli CFL-a, sa Zetom, a ima četiri boda manje od vodeće Sutjeske.

"Ovo je klub koji ima dobar tim, i koji ima šampionske ambicije. Osvojili su Kup, na diobi su druge pozicije i zaista mi je drago što sam dio ovog kolektiva“, dodaje Matuoke, koji želi i u crvenom dresu želi da nastavi seriju golova.

„Znam da je moj posao da dajem golove i trudiću se da to činim što više. Ipak, ono što je meni bitnije od golova jeste dobra igra cijele ekipe. Za mene je harmonija u kolektivu presudan faktor za dobre igre, mene i mojih kolega. Ako mogu da upišem asistenciju, prije nego da dam gol, tako ću učiniti. Interes kluba je ispred svakog individualnog učinka“, zaključio je Kamerunac.

Bonus video: