Pjanić stigao u Juventus

„Kada uđeš u svlačionicu Juventusa odmah primijetiš drugačiju klimu, mentalitet, pobjednički kod. Tamo se računaju samo pobjede“, rekao je Mirko Vučinić, koji je 2011. prešao iz Rome u Juventus
66 pregleda 0 komentar(a)
Miralem Pjanić, Foto: Tuttosport
Miralem Pjanić, Foto: Tuttosport
Ažurirano: 13.06.2016. 10:40h

Jedan od najvećih transfera u italijanskom fudbalu posljednjih godina je završen, Miralem Pjanić je novi igrač Juventusa.

Mali Princ je stigao u Torino i čim se završe medicinski pregledi i papirologija, zvanično će postati fudbačer petostrukog uzastopnog šampiona Italije.

Roma je praktično bila primorana da proda reprezentativca Bosne i Hercegovine, kako bi izbjegla kaznu zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Juve je pristao da plati otkupnu klauzulu od 38 miliona eura, ali italijanski mediji navode da je umanjena za 20 odsto, na koliko je imao pravo Pjanić.

Odlični vezista je tako krenuo putem koji je prije pet godina utabao kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić, kada je iz Rome stigao u Torino.

Fenomenalni napadač se oglasio povodom Pjanićevog dolaska u Torino.

„Prelaskom Pjanića u Juventus, torinski klub će biti još jači. U dresu Vučice sam proživio lijepe momente, ali u Juventusu sam pobjeđivao i osvajao trofeje, doživio prelijepo iskustvo. U Rimu ima previše tenzija i pritisaka, što se reflektuje na ekipu“.

„I još nešto: kada uđeš u svlačionicu Juventusa odmah primijetiš drugačiju klimu, mentalitet, pobjednički kod. Tamo se računaju samo pobjede. Ako izjednačiš u 90. minutu nakon što si gubio čitavu utakmicu, niko ti ne čestita, nema osmjeha ni šale, svi su ljuti kao ris jer je važna samo pobjeda“, rekao je Vučinić, prenosi scsport.ba.

Pjanićevim dolaskom kao da se otvaraju vrata Polu Pogbi da pređe u Real Madrid. Šampion Evrope je, navodno, spreman da plati 120 miliona eura za Francuza, a Juventus bi novac iskoristio da dovede i Havijera Maskerana i pojača konkurenciju na ostalim pozicijama kako bi napao titulu prvaka Evrope.

Bonus video: