Pljevljaci na Zlatiboru traže formu za Evropu

Šef stručnog štaba Dragan Radojičić je prozvao i onda kratko kazao da je od Uprave jedino tražio da zadrži igrače koje su iznijeli sezonu i u klupske vitrine donijeli šesti trofej u proteklih 10 godina crnogorske nezavisnosti
78 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Radojičić, Foto: Filip Roganović
Dragan Radojičić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.06.2016. 10:15h

Nije bilo puno vremena za odmor u Rudaru. Tek što su osvojili Kup i predahnuli nekoliko dana Pljevljaci su morali opet u pogon, jer evropske obaveze ne mogu da čekaju.

Šef stručnog štaba Dragan Radojičić je prozvao i onda kratko kazao da je od Uprave jedino tražio da zadrži igrače koje su iznijeli sezonu i u klupske vitrine donijeli šesti trofej u proteklih 10 godina crnogorske nezavisnosti.

„Radi se o odličnim fudbalerima i nadam se da će ostati u klubu. Doduše, već su otišli Knežević i Kaluđerović, ali se nadam da će ogromna većina ostalih i dalje biti pod Golubinjom”.

„Naravno, sada ćemo biti prinuđeni da tražimo neka nova rješenja u špicu, vjerovatno i na sredini terena, jer je veoma važno da do prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope kompletiramo igrački pogon i koliko-toliko spremni dočekamo te duele”.

Radojičić je svjestan da kratak odmor i nedovoljno vremena za pravi rad mogu biti (a i hoće) značajan problem, ali, kako ističe nije to razlog za bilo kakav alibi.

„Vjerujem u ove momke, poznajem ih i zato znam da će učiniti sve da se predstave u što boljem svjetlu, kako u Evropi tako i kasnije u nacionalnim takmičenjima. Naravno niti hoću, niti želim da obećavam trofeje, ali Rudar je veliki klub i dobro se znaju ambicije uoči svakog početka sezone”.

„Težićemo najvišim ciljevima, a dokle ćemo stići, vidjećemo. Imamo sve, i dobre igrače, i dobru Upravu, i navijače… Preduslovi su tu, nadamo se uspješnoj sezono”, ističe ambiciozni stručnjak.

Odmah nakon prozivke, na Zlatibor su krenuli: Dušan Nestorović, Miroje Jovanović, Stefan Radunović, Denis Sopo, Ivan Marković, Ermin Alić, Nikola Gačević, Marko Radišić, Radule Živković, Draško Božović, Ivan Ivanović, Predrag Brnović, Stevan Reljić, Milija Golubović, Marko Vuković, Milan Jelovac, Danin Talović, Miloš Zečević, kao i igrači koji su došli na probu, Brazilci Viktor Ribeiro i Leonadro Augusto, Kamerunac Čarls Antoni Nanderg i Jovan Pajović iz beogradskog Brodarca. Ekipi će se već sjutra na srbijanskoj planini priključiti i Nedeljko Vlahović, Rjota Noma i Miloš Radanović.

Pljevljaci će na Zlatiboru odgrati najmanje tri kontrolne utakmice.

Bonus video: