Ruidijas kao Maradona, „božja ruka” izbacila Brazil

Rezervista Perua je u 75. minutu rukom ubacio loptu u gol „selesaoa” i donio svom timu 1. mjesto u grupi B na Kopa Americi, a Brazilce eliminisao sa prvenstva
1 komentar(a)
Raul Ruidijas, Foto: Reuters
Raul Ruidijas, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2016. 07:47h

Tri decenije nakon „božje ruke”, potez Dijega Armanda Maradone je reprizirao anonimni Raul Ruidias i time izbacio najtrofejniju fudbalsku naciju, Brazil.

Rezervista Perua je u 75. minutu rukom ubacio loptu u gol „selesaoa” i donio svom timu 1. mjesto u grupi B na Kopa Americi, a Brazilce eliminisao sa prvenstva.

Izabranici Karloša Dunge su uzalud protestovali, jer ni glavni sudija ni pomoćnici nisu vidjeli lukav potez napadača peruanskog kluba Universitario de deportes.

Brazil je krenuo po gol, koji bi mu donio 1. mjesto u grupi, a najbolju šansu je propustio Elijaš u 93. minutu, koji nije znao čime da udari loptu. Razmišljao se da li da krene glavom ili nogom, a na kraju je stomakom sa svega tri metra pogodio Pedra Galjesea.

Peruanci su ovom pobjedom osvojili 1. mjesto u grupi B i u četvrtfinalu će igrati sa Kolumbijom, dok je 2. poziciju i duel sa SAD u četvrtfinalu obezbijedio Ekvador lakim trijumfom nad Haitijem (4:0).

Bonus video: