Solskjer: Kao da sam se vratio kući, potrudiću se da budem dobar

Svako u timu zna da će imati priliku da se dokaže. Šta se desilo u prošlosti, ostaje tamo", poručio je Solskjer.
605 pregleda 0 komentar(a)
Ole Gunar Solskjer, Foto: Reuters
Ole Gunar Solskjer, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2018. 10:36h

Novi menadžer Mančester junajteda, Ole Gunar Solskjer danas se prvi put obratio britanskim medijima kao menadžer Mančester junajteda. Norvežanin je u bivši klub stigao početkom sedmice kao zamjena za Žozea Murinja, koji je dobio otkaz.

Norvežanin je poručio da će se potruditi da bude dobar menadžer, ali je svjestan da ga očekuje težak posao.

"Osjećam kao da sam se vratio kući. Bilo je ovo nekoliko čudnih dana. Znam da klub traži narednog menadžera, ali ću u međuvremenu da se potrudim da budem dobar, da radim svoj posao onako kako mislim da treba. Potrudiću se da igrači ponovo uživaju u fudbalu, a radujem se ponovnom susretu sa navijačima", kazao je ljubimac navijača Mančester junajteda.

Solskjer će debi na klupi imati sjutra protiv Kardifa. Putovanje u Vels, kao i susret sa Hadersfildom u srijedu propustiće napadač Romelu Lukaku, zbog smrtnog slučaja u porodici.

"Lukaku je dobio par dana slobodno. Nijesam se još sreo sa njim i Aleksisom Sančesom. Jedva čekam da ih vidim", poručio je Solskjer.

Za timove iz Premijer lige kreće brutalan raspored - Junajted će odigrati pet utakmica u naredne dvije nedjelje.

"To neće biti problem jer imamo fantastičnu grupu igrača. Svi su kvalitetni i svi će dobiti šansu. Moramo da se naviknemo ponovo na pobjede", poručio je Solskjer.

Mančester je trenutno peti na tabeli - "crveni đaovli" za Mančester sitijem zaostaju 19 bodova, dok Čelsi na četvrtom mjestu - koje vodi u Ligu šampiona - ima 11 bodova viška.

"Pokušaćemo da pobjedimo u svakom meču. Posao stručnog štaba je da pomogne igračima. Samo želimo da budu najbolji što mogu. Svako u timu zna da će imati priliku da se dokaže. Šta se desilo u prošlosti, ostaje tamo", poručio je Solskjer.

Nekadašnji napadač je ovorio i o legendarnom menadžeru Mančestera, Ser Aleksu Fergusonu.

"On je imao jak uticaj na mene - način na koji se ophodio prema ljudima u Mančesteru, kako je vodio klub. On je moj mentor. Od moje povrede 2003. godine bilježio sam šta je radio u određenim situacijama. Nema bolje osobe od Ser Aleksa da vam da savjet.."

Solskjer je postavljen za privremenog trenera Mančestera do kraja sezone.

On je 11 sezona proveo na Old Trafordu i za to vrijeme postigao je 126 golova na 366 utakmica.

Bonus video: