Juventus plaća otkupnu klauzulu, Pjanić novi vezista šampiona

0 komentar(a)
Miralem Pjanić, Foto: Reuters
Miralem Pjanić, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2016. 14:44h

Fali samo potpis i detalji ugovora, ali će Miralem Pjanić je novi igrač Juventusa. To je potvrdio i sam bosansko-hercegovački vezista, koji je od Rome tražio da se aktivira otkupna klauzula po kojoj je Pjanić slobodan da ide ako neki klub plati Romi 38 miliona eura. A Juventus će to uraditi...

Prvo su se na društvenim mrežama pojavile informacije da je Pjanić pisao drugu na WhatsApp.

"Roma je potreban novac i nazvala je Juventus. Prodali su me za 15 minuta. Tako je to u životu", navodno je napisao Pjanić.

Igrač je, međutim, to demantovao što su potvrdili u rimskom klubu.

Generalni direktor Rome Mauro Baldisoni je potvrdio i da je Pjanić 9. juna lično zatražio da mu se omogući njegovo pravo da pređe u drugi klub, imenovavši upravo Juventus.

"Predsjednik kluba Džejms Palota nije želio da proda Pjanića. Istina, postojala je klauzula, ali Pjanić nije želio produžiti ugovor, te je sam zatražio odlazak u Juventus i mi tu nismo mogli ništa učiniti", poručio je Baldisoni.

Generalni direktor "Stare dame" Bepe Marota potvrdio da je Juve aktivirao otkupnu klauzulu od 38 miliona.

"Pjanić je mnogo želio da pređe u Juventus pa je aktivirao klauzulu iz ugovora sa Romom. On nam je olakšao ovaj posao tako što se odrekao dijela procenta koji pripada njemu. Otkupna klauzula je 38 miliona eura, ali je on odbio da uzme 20% od toga na šta je imao pravo", rekao je Marota, i najavio da će pregovori sa Romom biti samo tehničke prirode, te da će Pjanić uskoro obaviti ljekarske preglede.

Bonus video: