Fudbalska utakmica ministarstava vanjskih poslova: Crna Gora - Italija 2:3

Sudija na utakmici bio je ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac a početni udarac izveo je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2016. 18:21h

Fudbalski tim Ministarstva vanjskih poslova Italije pobijedio je danas sa 3:2 ekipu Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore.

Prijateljska utakmica odigrana je danas u Podgorici na Gradskom stadionu pod Goricom.

"Sudija na utakmici bio je ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac a početni udarac izveo je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević. Po završetku utakmice svim igračima uručene su medalje zahvalnosti. Prilikom uručenja medalja šef diplomatskog protokola u MVPEI Ljubiša Perović i ambasador Italije u Crnoj Gori Vinćenco Del Monako ocijenili su da i današnja utakmica pokazuje posvećenost obje zemlje kontinuiranom jačanju bilateralnih odnosa te njihovom stalnom produbljivanju kroz različite forme saradnje i zajedničke angažmane", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI).

Oni su istakli da posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da će zahvaljujući fudbalskom duelu crnogorskih i italijanskih diplomata dnevni centri za djecu sa smetnjama u razvoju u dvije opštine u Crnoj Gori dobiti novčanu pomoć.

"Kazali su da je utakmica realizovana uz veliku pomoć Fudbalskog saveza Crne Gore i Glavnog grada a zahvalili su, takođe, svim građanima koji su se odazvali pozivu i dolaskom na utakmicu ili kupovinom određenog broja karata dali svoj doprinos uspješnoj realizaciji ovog događaja, u nadi da će ih, sa sličnim ciljevima, u narednom periodu biti sve više. Današnji susret organizovali su Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i ambasada Italije u Crnoj Gori povodom 10 godina od obnavljanja nezavisnosti i uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Italijom a sav prihod od ulaznica namijenjen je dnevnim centrima za djecu sa smetnjama u razvoju u Mojkovcu i na Cetinju", navodi se u saopštenju MVPEI.

Galerija

Bonus video: