POVODOM NAGOMILANIH PROBLEMA U FK BUDUĆNOST

Sindikat traži sastanak sa Stijepovićem

"Hoćemo da čujemo da li Glavni grad, kao većinski vlasnik kluba, ima neki konkretan plan za razvoj našeg najvećeg kluba, jer ovi problemi nisu od juče, a dosadašnja kratkoročna rješenja se nisu pokazala kao efikasna“, kazao je predsjednik SPFCG Željko Janović
6 komentar(a)
Kamp FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Kamp FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.06.2016. 15:21h

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) zatražio je sastanak sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem, zbog situacije u FK Budućnost.

Fudbaleri Budućnosti odbili su da treniraju na početku priprema, jer nisu primili tri plate, ali to je samo jedan od problema sa kojim se suočava nekada najveći crnogorski klub.

„Kao predsjednik Sindikata i bivši dugogodišnji igrač Budućnosti, posebno sam razočaran situacijom u kojoj niko iz rukovodstva kluba nije našao za shodno da se obrati igračima. Zato je u cilju iznalaženja rješenja, Sinidkat profesionalnih fudbalera inicirao hitan sastanak kod gradonačelnika Stijepovića. Hoćemo da čujemo da li Glavni grad, kao većinski vlasnik kluba, ima neki konkretan plan za razvoj našeg najvećeg kluba, jer ovi problemi nisu od juče, a dosadašnja kratkoročna rješenja se nisu pokazala kao efikasna“, kazao je predsjednik SPFCG Željko Janović.

SPFCG posebno brine za igrače Budućnosti.

„Znamo u kakvim su uslovima igrali ove sezone. I bez Uprave kluba, ali uz predan rad stručnog štaba, postigli su zavidan rezultat i, po mnogima, u drugom dijelu sezone igrali najljepši fudbal u našoj ligi. Umjesto da budu nagrađeni, oni ispaštaju zbog pogrešnih poteza i odluka na koje nisu imali nikakav uticaj. FK Budućnost, kao naš najveći klub, umjesto da bude primjer ostalim klubovima, suočava se sa problemima u smislu obezbjeđivanja osnovne egzistencije igrača i nastavka funkcionisanja“, izjavio je Janović, napominjući da su predstavnici Sindikata sinoć došli sa Skupštine Evropske divizije FIFpro u Oslu.

„Na Skupštini FIFpro se raspravljalo šta sindikati treba da preduzmu u cilju nalaženja najoptimalnijeg i najefikasnijeg rješenja, kada se igrači nalaze u nezavidnim situacijama, ali kod nas je dodatna otežavajuća okolnost komplikovana i nedefinisana vlasnička struktura koja povlači za sobom odsustvo odgovornosti, a to se mora promjeniti.“, zaključio je Janović.

Preporučujemo za Vas