Mamić: Ponekad „smart” pobijedi „mercedes”

Trener Al Aina je imao zanimljivo poređenje svog i „kraljevskog kluba”
558 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Mamić na današnjoj pres konferenciji, Foto: ANDREW BOYERS
Zoran Mamić na današnjoj pres konferenciji, Foto: ANDREW BOYERS

U finalu Svjetskog klupskog prvenstva, Real Madrid će pokušati da sedmi put postane prvak planete.

Na tom putu stajaće mu neočekivani rival, Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je na turniru čiji je organizator u polufinalu šokirao šampiona Južne Amerike, River Platu.

Trener Arapa, Zoran Mamić, priznaje da je Real apsolutni favorit, ali ne odustaje od sna da sruši prvaka Evrope. I imao je zanimljivo poređenje svog i „kraljevskog kluba”.

„Real Madrid je najveći klub ovdje, ali ponekad 'smart' može da pobijedi 'mercedes'. Zasluženo smo u finalu. Umorni smo, ja sam bolestan, ali smo veoma motivisani da odigramo odlično. Real je veliki favorit, ali se dogodi da mašine ponekad ne rade dobro”, rekao je bivši trener Dinama i rođeni brat odbjegle alfe i omege hrvatskog fudbala, Zdravka Mamića.

Mlađi od dvojice braće je uz osmijeh rekao šta će poručiti Liku Modriću kada ga vidi.

„Popričaću sa njim, ukazati mu na činjenicu da je osvojio mnogo trofeja i reći mu da nas pusti da pobijedimo”.

U polufinalu protiv Kašime, Garet Bejl je dao tri gola, a Marselo je dva puta asistirao. Mamić, međutim, neće posebnu pažnju obratiti na tandem po lijevoj strani.

„Svaki igrač Reala može da odluči meč, čak i defanzivci. Moramo da igramo kao tim, a u svakom sportu u kojem se takmičite želite da pobijedite, čak iako je rival Real. Problem je što nam je ovo šesta utakmica u 18 dana, ali je motiv jači od umora”, poručio je Mamić.

Finale u Abu Dabiju se igra sjutra od 17.30 časova po našem vremenu.

Bonus video: