Di Marija i Banega odmijenili Mesija

Presudio je duo Ever Banega - Anhel di Marija. Njih dvojica su u razmaku od samo osam minuta (51-59) razmijenili po gol i asistenciju za pobjedu 2:1
0 komentar(a)
Di Marija, Foto: Reuters
Di Marija, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.06.2016. 07:06h

Bez najboljeg igrača Lea Mesija koji je ostao na klupi zbog povrede leđa, Argentina je sa stilom otvorila Kopa Ameriku - "gaučosi" su na stadionu L'Evis u Sana Klari (Kalifornija) sa 2:1 savladali Čile, velikog dužnika iz prošlogodišnjeg izdanja najboljih reprezentacija Latinske Amerike.

Čileanci su tada u finalu u Santjagu slavili na penale i spriječili Argentince da osvoje prvi trofej na svom kontinentu od 1993. godine.

Post je nastavljen, ali možda će biti prekinut baš ove godine na "sentenariju". Argentinci su to najavili sinoćnjom pobjedom.

Presudio je duo Ever Banega - Anhel di Marija. Njih dvojica su u razmaku od samo osam minuta (51-59) razmijenili po gol i asistenciju za konačnu presudu.

Pogodak Čileanca Fuenzalida stigao je prekasno - u trećem minutu sudijske nadoknade.

Posebno emotivno utakmicu je doživio Di Marija, kome je neposredno pred meč javljeno da mu je umrla baka.

Gol je posvetio njoj...

"Naporno smo radili minulih godina, nadam se da je došao turnir na kojem ćemo konačno ubrati plodove", kazao je Di Marija, koji se zaplakao dok je davao izjavu.

Rezervista Erik Lamela imao je u finišu dvije dobre šanse da uveća vođstvo Argentine, prije nego što je golman "gaučosa" Serhio Romero loše reagovao i skrivio gol Čileanaca.

"Ako na ovom nivou pravite greške koje smo mi pravili, onda morate da platite cijenu", kazao je selektor Čilea Klaudio Bravo.

U drugom meču grupe D, Panama je u Orlandu savladala Boliviju sa 2:1, golovima veterana Blasa Peresa.

U narednom kolu (petak) Argentina igra sa Panamom, a Čile sa Bolivijom.

Vanredno izdanje Kopa Amerike, povodom stogodišnjice fudbala u Latinskoj Americi, održava se u Sjedinjenim Američkim Državama, i to iz finansijskih razloga.

Bonus video: