Grizman: Imamo tim da osvojimo Euro

"Potrebno je i imati sreće, posebno u završnici. Mnogo je timova koji imaju kvalitet za visok plasman. Tu su Njemci, tu su Španci. Siguran sam da će i Italija dogurati do polufinala"m kaže Grizman
50 pregleda 0 komentar(a)
Grizman, Foto: Reuters
Grizman, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2016. 20:33h

Dvije od tri titule na velikim takmičenjima - Evropsko prvenstvo 1984. i Mundijal 1998. - Francuzi su osvojili kao domaćini.

To, međutim, nije jedini razlog zašto su bukmejkeri najbolje rangirali „trikolore” procjenjujući šanse reprezentacija da osvoje predstojeći Euro (kvota 4,5).

Evropsko prvenstvo počinje u petak i trajaće do 10. jula, u Parizu, Marseju i sedam drugih francuskih gradova.

"Imamo sjajnu grupu fudbalera, koja igra u velikim klubovima. Ukratko - imamo tim da osvojimo Evropsko prvenstvo", smatra Antoan Grizman, jedna od glavnih uzdanica selektora Didijea Dešama.

Saigrač Stefana Savića u Atletiko Madridu ipak priznaje - mnogo stvari treba da se poklopi da bi se stiglo do samog vrha.

"Potrebno je i imati sreće, posebno u završnici. Mnogo je timova koji imaju kvalitet za visok plasman. Tu su Njemci, tu su Španci. Siguran sam da će i Italija dogurati do polufinala. Za početak, treba da pobijedimo tri utakmice u grupi, a onda ćemo videti", ističe Grizman.

Domaćin Eura otvara šampionat u petak veče, duelom sa Rumunijom na „Stad de Fransu”. U grupi A su još Švajcarska i Albanija.

"Sjajna je atmosfera u našem kampu. Nazvao bih je nekom pozitivnom „ludom” kombinacijom iskusnih i mladih igrača. Tu su Patris Evra, Ugo Ljoris... ali i puno mlađi, Kingsli Koman, Antoni Marsijal, Pol Pogba... Mnogo se zezamo, ambijent je sjajan.

Grizman ima velika očekivanja i na ličnom planu.

"Mnogo sam napredovao kod Dijega Simeonea. Možda se razlikuje od Dešama kao trener, ali obojica imaju kvalitet koji jako cijenim - sve što traže, i što zamjeraju igraču, kažu mu direktno u lice. To je mnogo važno za samopouzdanje", ističe Grizman.

Bonus video: