Igrači Budućnosti odbili da treniraju

"Biću u u kontaktu sa ljudima iz glavnog grada, nadam se da će se brzo naći rješenje i da ovo odlaganje neće mnogo poremetiti plan priprema", kazao je sportski direktor Anto Drobjnak.
101 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.06.2016. 17:43h

Fudbaleri Budućnosti odbili su da počnu pripreme za evropske iskušenja, jer zahtijevaju od čelnika kluba da im isplate makar dvije od tri zaostale plate.

Trener podgoričkog kluba Miodrag Vukotić zakazao je prvi trening za danas u 18 časova, samo četiri dana nakon posljednje utakmice u prošloj sezoni, finala Kupa sa Rudarom.

Igrači su se pojavili na Starom aerodromu, ali samo da sportskom direktoru kluba Antu Drobnjaku prenesu da će početi tek kada dobiju dvije plate.

"Fudbaleri su odložili početak dok ne dobiju dvije plate, to su još najavili nakon finalne utakmice Kupa. Za tako kratko vrijeme nije moglo da im se izađe u susret i ne znam kada će se to tačno dogoditi. Biću u kontaktu sa ljudima iz glavnog grada, nadam se da će se brzo naći rješenje i da ovo odlaganje neće mnogo poremetiti plan priprema", kazao je Anto Drobjnak.

U ime svih fudbalera je govorio kapiten Risto Radunović.

"To je stav cijele ekipe. Jednostavno, nemamo uslova ni da dolazimo na treninge. Na sastanku se nije pojavio niko iz uprave i žao mi je što je Budućnost, najveći crnogorski klub, spao na tako niske grane", rekao je Radunović.

Novi početak, ali stari problemi za podgorički klub, koji je još prije tri godine spao na najniže grane u istoriji i već neko vrijeme funkcioniše na takvom "nivou".

Igrači su štrajkovali nekoliko puta tokom jesenjeg dijela prošle sezone, ili makar najavljivali štrajk, da bi se nakon, činilo se stabilnog proljeća, danas sve vratilo na staro.

"Nekako smo izgurali prošlu polusezonu, igrači su dobili 10 plata, pet redovnih i pet zaostalih, sada se opet vraćamo na staro. Nadam se će se uskoro makar formirati uprava kluba", dodao je Drobnjak.

Situacija je krajnje haotična, velikom broju fudbalera je istekao ugovor, sportski direktor treba da razgovara sa njima, ali kako da razgovara i šta da im obeća - veliko je pitanje.

Već 15 mjeseci FK Budućnost funkcioniše bez upravnog odbora, koji treba da formira Glavni grad, većinski vlasnik kluba. To se, međutim, još ne dešava i zato je veliko pitanje koliki je stvarni interes Opštine da najveći podgorički klub funkiconiše makar na približnim osnovama kako je ranije funckionisao.

Možda će igrači uskoro dobiti dvije plate, možda će ubrzo početi pripreme, ali se problemi ne rješavaju, oni ostaju...

"Mislim da je, uprkos svemu, najbolja solucija za fudbalere da nose dres Budućnosti. Klub nikom neće ostati dužan. Sa druge strane, igrači imaju pravo, oni žive od toga i oni su te pare zaradili", zaključio je Drobnjak.

Bonus video: