Real juri rekord, Al Ain sanja čudo

Real Madrid danas u Abu Dabiju protiv domaćeg Al Aina (17.30 h) igra finale Svjetskog klupskog prvenstva
1230 pregleda 1 komentar(a)
Garet Bejl, Foto: Reuters
Garet Bejl, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2018. 09:04h

Najtrofejniji i najveći svjetski klub, Real Madrid, danas će protiv prvaka Ujedinjenih arapskih emirata, Al Aina, igrati za novi rekord - treću uzastopnu, a četvrtu titulu svjetskog klupskog prvaka.

Utakmica na stadionu Al Aina počinje u 17.30 sati.

Aktuelni dvostruki svjetski, i trostruki evropski prvak, Real, je do finala došao pobjedom nad prvakom Azije, japanskom Kašimom (3:1), uz het-trik Velšanina Gareta Bejla, dok je Al Ain put do finala počeo od osmine finala Svjetskog klupskog prvenstva.

U njemu je nakon boljeg izvođenja penala bio bolji od prvaka Okeanije Velingtona sa 4:3 (3:3), u četvrtfinalu je Al Ain sa lakoćom eliminisao prvaka Afrike Esperansu iz Tunisa (3:0), da bi u polufinalu uz dosta sreće penalima bio bolji i od prvaka Južne Amerike, River Plate sa 3:2 (2:2).

Realu ne ide dobro ove sezone, naročito u Primeri, a bivšoj zvijezdi Reala Santjagu Solariju nije lako na klupi trostrukog evropskog šampiona.

"Real u svaku utakmicu ulazi sa ciljem da pobijedi. Tako će biti i danas protiv Al Aina. Ekipa je pokazala dobru igru protiv Kašime, svi su djelovali jedinstveno a dobro smo koristili prostore da ugrozimo gol. Zadovoljan sam prikazanim, a naročito formom Gareta Bejla", naglasio je Solari.

A Bejl je uz Krsitijana Ronalda i Lea Mesija, jedini igrač koji je pogađao na tri klupska svjetska prvenstva.

Za razliku od Reala, čiji igrači u Emiratima moraju da odgovaraju na pitanja koja nemaju veze sa borbom za veliki trofej, a najčešća su o mogućem povratku Žoze Murinja na klupu “merengesa”, domaća ekipa živi veliki san.

"Svi mi, i svi oko nas ponosni su na naš uspjeh. A finale... Na terenu je 11 protiv 11 i mi živimo san", kazao je stub odbrane domaćih, Ismail Ahmad.

U meču za bronzanu medalju danas u 14,30 sati Kašima se sastaje sa River Platom.

Evropske ekipe dominiraju u formatu Svjetskog klupskog prvenstva, jer nikada nijesu eliminisane prije finala.

Posledjnjih pet trofeja klupskog prvaka svijeta je pošlo u Evropu, a posljednji je brazilski Korintijans pobjedom nad Čelsijem 2012. odbranio čast ostatka fudbalskog svijeta.

Bonus video: