Crna Gora ima karakter

"Odlično sam se uklopio sa saigračima, stručnim štabom, kvalitetno se radilo na treninzima, a odigrali smo i dobru utakmicu u Antaliji", kaže Stojković.
2 komentar(a)
Filip Stojković, Foto: Tff.org
Filip Stojković, Foto: Tff.org
Ažurirano: 04.06.2016. 14:59h

Filip Stojković, novi fudbalski reprezentativac Crne Gore, nije imao dilemu gdje da provede kratki odmor - naše primorje je njegova destinacija do 12. juna, kada počinje pripreme sa Čukaričkim.

Prvi dan odmora bio je uzbudljiv, proveo ga je na vrhu Lovćena, možda i simbolično najavivši da će u budućem periodu dostići visine, i sa nacionalnim timom i na ličnom profesionalnom planu. Utisci sa prethodnog boravka u Crnoj Gori su pozitivni...

"Bilo je sve na najvećem nivou. Odlično sam se uklopio sa saigračima, stručnim štabom, kvalitetno se radilo na treninzima, a odigrali smo i dobru utakmicu u Antaliji", kaže Stojković.

Dobra utakmica, a poraz od Turske...

"Glup, naivan poraz, ali je utisak povoljan. Igrali smo oslabljeni, bez najmanje petorice prvotimaca, a bili ravnopravni. Do posljednjih desetak minuta oni nisu složili nijednu šansu, prvi korner su izveli poslije 60. minuta. Nije dobro što smo izgubili, ali iz poraza u posljednjoj sekundi prijateljskog meča možemo dosta da naučimo - kao prvo, koncentracija mora da bude na najvećem nivou do posljednjeg zvižduka", kaže Stojković.

Na debiju, 22-godišnji desni bek imao je uglavnom defanzivne zadatke, najčešće ih rješavao u duelu sa Ardom Turanom...

"Tako se namjestila utakmica, ali biće i mečeva u kojima ćemo se mi nametnuti i kada ću više biti naprijed. Danas se od bekova traži igra u oba pravca, a mislim da to mogu da ispunim", ističe Stojković.

Crna Gora će od septembra krenuti u novi takmičarski ciklus, kvalifikacije za Mundijal, nakon nesrećnih, nespretnih, a na kraju razočaravajućih nastupa u borbi za Euro.

"Mislim da možemo da budemo konkurentni svima u grupi. Iako smo izgubili, protiv Turske smo pokazali karakter. Oslabljeni i podmlađeni nismo došli da se predamo, već da odigramo takmičarski meč. Ekipa ima potencijal", ističe Stojković.

Volio bih da odem u Italiju, Serija A mi najviše odgovara

A da li će Stojković u septembru na okupljanje nacionalnog tima doći kao igrač Čukaričkog, ili nekog drugog kluba...

"Imam još godinu ugovora i počinjem sezonu u Čukaričkom. Za dalje ćemo vidjeti. Zahvalan sam Čukaričkom, u kome sam stekao reputaciju, počeo da gradim ozbiljnu karijeru, postao reprezentativac, ali mislim da je realno da promijenim sredinu", ističe najbolji desni bek srpske lige.

Ponuda ima, iz dva najveća srpska kluba, kao i iz inostranstva - Njemačka, Austrija, Belgija, Grčka, Italija...

"Dosta je priča o mom odlasku, trebalo bi da se realizuje neka od njih. Ako bih mogao da biram, izabrao bih Italiju, jer mislim da mi fudbal u Seriji A najviše odgovara", zaključuje Stojković.

Bonus video: