Kolumbija na startu bolja od domaćina

"Nije to bilo loše izdanje protiv vrlo kvalitetnog tima, ali ako želite dobar rezultat, morate da date gol, mi to nismo uspjeli", kazao je Jirgen Klinsman, selektor Amerikanaca
0 komentar(a)
Kolumbija, Foto: Beta/AP
Kolumbija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.06.2016. 11:48h

Kolumbija i Sjedinjene Američke Države otvorile su jubilarno 100. izdanje Kopa Amerike, a pobjedu na startu upisali „kafeterosi”.

Izabranici Hosea Pekermana savladali su domaćina sa 2:0 na stadionu „Levis” u Santa Klari (Kalifornija) golovima Kristijana Zapate u 8. i Hamesa Rodrigesa iz penala u 42. minutu.

Rodriges je napustio teren u 70. minutu zbog povrede koljena.

"Nije to bilo loše izdanje protiv vrlo kvalitetnog tima, ali ako želite dobar rezultat, morate da date gol, mi to nismo uspjeli", kazao je Jirgen Klinsman, selektor Amerikanaca.

U njihovoj grupi A kasno večeras po srednjoevropskom vremenu u Orlandu igraju Paragvaj i Kostarika, dok se u noći između nedjelje i ponedjeljka igraju mečevi u grupi B - Brazil i Ekvador igraju u Pasadeni, a Haiti i Peru i Sijetlu.

Južnoamerička fudbalska konfederacija je još ranije odlučila da organizaciju jubilarnog 100. izdanja Kopa Amerike, takozvanog „sentenarija”, iz finansijskijh razloga povjeri gostu turnira - Sjedinjenim Državama.

Bonus video: