Mendeš: Ronaldo htio samo u Juventus

"Kristijano mi je rekao da želi da igra jedino za Juventus, tako da smo mjesecima pregovarali da sve to omogućimo", otkrio je portuglaski "superagent"
534 pregleda 0 komentar(a)
Snašao se u Italiji: Ronaldo, Foto: Reuters
Snašao se u Italiji: Ronaldo, Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo je tokom ljeta želio jedino transfer u Juventus, tvrdi njegov agent Žorž Mendeš.

Mendeš je otkrio da je transfer brižljivo planiran i da je u početku sve izgledalo kao nemoguća misija.

"Kristijano mi je rekao da želi da igra jedino za Juventus, tako da smo mjesecima pregovarali da sve to omogućimo", otkrio je portuglaski "superagent".

Transfer od 100 miliona eura bio je iznenađenje za sve, ali Mendeš kaže da je iza toga stajao veliki rad kako bi Ronaldo zaigrao u Seriji A.

"U januaru smo samo ja i još nekoliko ljudi znali šta se dešava, ali i da će biti jako teško dovesti Ronalda u Juventus. Ideja je stigla od njega, rekao mi je da jedino Juventus dolazi u obzir. Tako je sve počelo i onda sam mjesecima razgovarao sa direktorima Juventusa, svi znamo kako su pregovori završeni. Kristijano je sada srećan u novom klubu , sa saigračima i time kako se igra u Seriji A", poručio je Mendeš za RAI.

Juventus je ubjedljivo prvi u Seriji A poslije 16 odigranih kola, ali ono što žele svi u klubu je da osvoje pehar Lige šampiona.

"Mnogi me pitaju kakve su šanse Juventusa. Trebaće im malo sreće, ali Ronaldov dolazak ih je svakako učinio jačim. Mislim da fudbal u Italiji ima veliku korist od toga, vidjećemo šta će biti", zaključio je Mendeš, a prenosi B92.

Bonus video: