Dodijeljene fudbalske "Zlatne plakete"

Komisija Upravnog odbora FSOB kojom je predsjedavao najstariji član Milo Vukčević, ove godine se opredijelila za 30 dobitnika u šest kategorija
375 pregleda 0 komentar(a)
Sa dodjele plaketa, Foto: Radomir Petrić
Sa dodjele plaketa, Foto: Radomir Petrić

Devetu godinu zaredom, Fudbalski savez Opštine Bar (FSOB) dodijelio je Zlatne plakete zaslužnim fudbalskim radnicima koji su dali doprinos razvoju fudbalskog sporta u ovom gradu. Komisija Upravnog odbora FSOB kojom je predsjedavao najstariji član Milo Vukčević, ove godine se opredijelila za 30 dobitnika u šest kategorija.

Nagrada za trenera pripala je Voju Gradaševiću, u kategoriji fudbaleri laureati su Zoran Bergam, Dragan Vulević, Nebojša Rađenović, Ikota Kovač, Ilija Marković, Željko Vukić, Savo Popović i Ćamil Beharović, a fudbaleri- treneri- Oliver Beli Merdović, Milorad Đonović, Milovan Perišić, Zoran Perović i Nikola Vukoslavčević.

Nagrađeni predsjednici, direktori i sekretari barskih fudbalskih klubova su Marko Milošević, Vojo Banović, Ivo Bokan, Ivica Kalezić, Dragan Mićković, Omer Vuković i Nikola Nino Dedaj.

Za veliki doprinos barskom fudbalu nagrađeni su Vasko Mijović, Mirsad Mašić, Dr Ermina Bećirović, JZU Dom zdravlja Bar i Svetislav Marković, a nagrade su posthumno dodijeljene Vidu Cauševiću, Borisu Maroviću, Dimitriju – Dimu Mitroviću i Nikoli Radoviću.

U ime nagrađenih zahvalio se nekadašnji predsjednik FK Mornar Marko Milošević.

Pozdravljajući učesnike skupa u velikoj Sali SO Bar, potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanović je istakla da lokalna samouprava "koliko je to u njenoj moći” pomaže barske sportiste koji su „pravi ambasadori i naše sredine”.

Zvanice su pozdravili i prof. Vasilije Vasko Milošević i predsjednik Komisije za izbor od njenog osnivanja 2010. Milo Vukčević, a minutom ćutanja odata je počast laureatima koji su preminuli između dvije svečane akademije FSOB.

Bonus video: