Gindogan u Sitiju, čeka se Laport

0 komentar(a)
Gindogan, Foto: Twitter
Gindogan, Foto: Twitter
Ažurirano: 02.06.2016. 09:47h

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Ilkaj Gindogan dogovorio je transfer u Mančester Siti za 27 miliona eura. Njemački reprezentativac potpisaće četvorogodišnji ugovor sa "građanima" i tako postati prvo pojačanje novog menadžera Pepa Gvardiole.

Lično je španski stručnjak insistirao na dolasku Gindogana, kojeg veoma dobro poznaje iz Bundeslige. Gindogan je tokom karijere nastupao za Bohum i Nirnberg, prije nego što je u maju 2011. godine za četiri miliona eura stigao u Borusiju.

Sa "milionerima" je osvojio Bundesligu, Kup i Superkup Nemačke, dok je u finalu Lige šampiona 2013. poražen u finalu od minhenskog Bajerna (2:1), uz njegov gol.

Dres reprezentacije Njemačke nosio je u 16 nastupa i postigao četiri gola, ali će zbog povrede koljena propustiti Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Borusija je planirala prodaju pošto je dovela za 12 miliona eura Rodea iz Bajerna

Još jedan povrijeđeni igrač na meti je "građana". Baskijac iz Atletika, Emerik Laport, je želja Pepa Gvardiole i spreman je da Bilbauu plati 50 miliona ugovorom preciziranog obeštećenja. Ovaj 22-godišnji centralni bek je od sredine marta kuburio sa povredom, ali će biti zdrav u narednih 20 dana.

Laport će Siti koštati oko 110 miliona, jer mu klub nudi platu od 160 hiljda funti nedjeljno, pa bi prema petogodošinjem ugovoru trebalo da primi 55 miliona eura.

Bonus video: