Marku Šćepanoviću uručen Trofej Radija Crne Gore

109 pregleda 0 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marko Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.06.2016. 13:39h

Napadaču Mladosti Marku Šćepanoviću uručen je danas Trofej Radija Crne Gore, koji se dodjeljuje najboljem strijelcu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Radio Crne Gore je 2013. godine pokrenuo akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Šćepanović je crnogorski šampionat završio sa 19 postignutih golova.

"Kada se podvuče crta za ovu sezonu mogu reći da je ona bila u potpunosti moja, na ličnom planu. Proglašen sam za najboljeg fudbalera 2015, u idealnom timu sam sezone i sada najbolji strijelac. Možda mi je ovo posljednje priznanje i najdraže, jer je najviše dalo pečat tituli", rekao je Šćepanović na dodjeli priznanja.

On se zahvalio saigračima i trenerima u klubu, navodeći da nije bilo njih ne bi bilo ni trofeja.

Priznanje Šćepanoviću uručio je doajen crnogorskog radijskog novinarstva Željko Šoć.

Urednik sportske redakcije Radija Crne Gore, Radislav Tvrdišić, kazao je da i pored brojih teškoća taj medij najbrže informiše o zbivanjima na prvoligaškim terenima u Crnoj Gori.

"Naš trofej je odgovarajuća vrijednost zlatnoj kopački u nekim drugim fudbalskim nadmetanjima. Ideju o Trofeju objelodanili smo prije četiri godine, a danas smo je uručili treći put. Tri ili četiri godine dovoljno je da, kada je riječ o akciji, stanemo na noge, prohodamo, obujemo kopačke i igramo dalje. Radićemo svoj posao sa mikrofonom, pa makar to bio onaj i u mobilnom terefonu", rekao je Tvrdišić.

On je podsjetio da je Radio prvi elektronski medij u Crnoj Gori sa tradicijom sportskih, konkretno fudbalskih prenosa dugom 65 godina.

Direktor Radija Crne Gore, Radojica Bulatović, kazao je da je radio lijepa sprava koja priča i svjedoči.

"Trofej je lijepa stvar koja svjedoči o uspješnosti u sportu i fudbalu. To će jednog dana biti i lijepa uspomena", kazao je Bulatović.

Predsjednik Fudbalskog saveza Dejan Savićević rekao je da Trofej Radija Crne Gore ima podršku te asocijacije.

"Podrška Radiju da i dalje prenose fudbalske utakmice i da sportska i fudbalska javnost može pratiti dešavanja na fudbalskim utakmicama. Čestitke Šćepanoviću, koji je prošle i ove sezone bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbaler Crne Gore. Ove je bio najbolji strijelac", kazao je Savićević.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 dobio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, dok je prošle najbolji bio golgeter Sutjeske Goran Vujović.

Najbliži konkurenti bili su mu napadač Zete Darko Bjedov sa 18, Dejan Zarubica iz Sutjeske sa 16 i Boris Kopitović iz Petrovca sa 13 golova.

Radio Crne Gore je za doprinos medijskoj promociji projekta uručio zahvalnice redakcijama agencije Mina, portalima Radio televizije Crne Gore i Vijesti, kao i specijalno priznanje dugogodišnjem komentatoru televizije Crne Gore Branku Vujisiću.

Bonus video: