Peres: Zidan simbolizuje Real Madrid

0 komentar(a)
Florentino Peres, Foto: Reuters
Florentino Peres, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2016. 12:58h

Predsjednik Real Madrida Florentino Peres rekao je da je ključ osvajanja trofeja u Ligi šampiona trener Zinedin Zidan, koji prema njegovom mišljenju simbolizuje sve vrijednosti "kraljevskog kluba".

Zidan je na klupi Reala naslijedio Rafaela Benitesa u januaru ove godine i vodio je Madriđane do 11. titule prvaka Starog kontinenta.

Ujedno, Zidan je postao jedini čovjek koji je trofej u Ligi šampiona osvojio i kao asistent i kao igrač madridskog kluba.

"Ključ svega je Zidan, od 2001. godinje njegov način fudbala je uticao na to da osvajamo evropske trofeje. Zidan simbolizuje sve vrijednosti Real Madrida, kao što su poštovanje i talenat. Kada sam razgovarao sa njim u januaru rekao mi je da je spreman i da dobro poznaje klub i igrače. Kratko mi je tada poručio da ne brinem i da ćemo sigurno uraditi nešto veliko ove sezone", rekao je Peres za "Marku".

Zidan je kao igrač za Real upisao 225 utakmica, postigao je 49 golova, a osvojio je i titulu prvaka i dva Superkupa Španije, kao i UEFA Superkup i Internakontinentalni kup.

Bonus video: