Državni udar: Benzema optužio selektora za rasizam!

"Pao je pred pritiskom rasističkog dijela Francuske, a znamo da taj dio nije mali. Ne znam da li je odluka da ne igram isključivo njegova", rekao je Benzema u intervjuu za madridski Marku
53 pregleda 17 komentar(a)
Didije Dešam, Karim Benzema, Francuska, Foto: Reuters
Didije Dešam, Karim Benzema, Francuska, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2016. 08:31h

Karim Benzema neće igrati na Evropskom prvenstvu zbog dobro poznatog seks skandala kada je snimkom ucjenjivao Matjea Valbuenu, ali tu nije kraj - as Real Madrida je sada žestoko napao selektora Francuske Didijea Dešana.

"Pao je pred pritiskom rasističkog dijela Francuske, a znamo da taj dio nije mali. Ne znam da li je odluka da ne igram isključivo njegova, jer smo uvijek imali dobar odnos. Isti je slučaj i sa čelnicima saveza. Zaista ne znam", rekao je Benzema u intervjuu za madridski Marku.

Sportski kriterijumi definitivno nisu odlučili da li će Benzema igrati na Euru.

"Imao sam dobru sezonu, osvojio Ligu šampiona, nema razloga da ne igram na Euru. Ali, ovo je nešto drugo - ako je u pitanju suđenje za "slučaj Valbuena", nisam ni osuđen zato što nisam kriv. Moramo da sačekamo da vidimo šta će biti", istakao je Benzema.

Ni Valbuena nije na spisku, iako je u cijeloj priči predstavljen kao žrtva kriminala.

Priča o navodnom rasizmu nije bila aktuelna dok se prije nekoliko dana nije oglasio Erik Kantona i rekao da je Dešan imao motiv da po svaku cijenu otpiše Benzemu i Hatema ben Arfu zbog porijekla.

"Da li je u pitanju rasizam? Benzema i Ben Arfa su trenutno dva najbolja afrancuska igrača. Nisu na spisku, neće igrati na Euru, a znamo da imaju afričko porijeklo. Dakle, zašto ne nazvati Dešana rasistom", izjavio je Kantona.

Epilog će se vidjeti na sudu, jer je selektor "trikolora" najavio da će tužiti legendarnog napadača Mančester junajteda.

A Benzema? Gledaće Euro na TV-u, to mu je najveća kazna...

Bonus video: