Hodžson ima povjerenja u Rašforda, Drinkvoter precrtan!

Rašford je jedan od petorice napadača, uz Vejna Runija, Džejmija Vardija, Harija Kejna i Danijela Staridža.
0 komentar(a)
Engleska fudbalska reprezentacija, Foto: Reuters
Engleska fudbalska reprezentacija, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.05.2016. 16:19h

Roj Hodžson je odlučio - na Evropsko prvenstvo ide 18-godišnji Markus Rašford, a u veznom redu je povjerenje dobio Džek Vilšir umjesto Danija Drinkvotera.

To je ono najinteresantnije na spisku Albiona za Euro, jer se izostavljanje Drinkvotera, prvaka sa Lesterom, na Ostrvu vodi kao ne baš popularan Hodžsonov potez.

"Imao je fantastičnu sezonu, dokazao se na velikoj sceni i mislim da je to što neće biti na Euru veliki minus za Englesku", rekao je bivši reprezentativac Trevor Sinkler.

Drinkvoter je otpao zbog dvojice igrača, ili makar jednog od njih, koji nisu 100 odsto spremni i sezonu su im obilježile povrede - u pitanju su Arsenalov Džek Vilšir i Džordan Henderson iz Liverpula.

"Hodžson ide na rizik sa njima dvojicom, a Englezima se rizici na velčikim takmičenjima gotovo nikada nisu isplatili", istakao je Gari Lineker.

Oglasio se i Drinkvoter, jedan od najboljih igrača Lestera u istorijskoj sezoni.

"Razočaran sam što nisam na konačnom spisku, bilo bi neprocjenjivo iskustvo za mene da sam otišao na Euro. Ali, biću veliki navijač Engleske, kao što sam uvijek i bio", napisao je Drinkvoter na Instagramu.

Rašford je jedan od petorice napadača, uz Vejna Runija, Džejmija Vardija, Harija Kejna i Danijela Staridža.

What a rise for Marcus Rashford....96 days since he scored twice on his Manchester United debut #SSNHQ pic.twitter.com/zHsoBQVWQJ

Albio je u grupi B sa Rusijom, Velsom i Slovačkom.

Spisak - golmani: Džo Hart (Mančester siti), Frejzer Forster (Sautempton), Tom Hiton (Barnli);

Odbrana: Gari Kejhil (Čelsi), Kris Smoling (Mančester junajted), Kajl Voker, Dani Rouz (Totenhem), Natanijel Klajn (Liverpul), Džon Stouns (Everton), Rajan Bertrand (Sautempton);

Sredina: Džejms Milner, Adam Lalana, Džordan Henderson (Liverpul), Ros Barkli (Everton), Dele Ali, Erik Dajer (Totenhem), Rahim Sterling (Mančester siti), Džek Vilšir (Arsenal);

Napad: Vejn Runi (Mančester junajted), Hari Kejn (Totenhem), Džejmi Vardi (Lester), Danijel Staridž (Liverpul), Markus Rašford (Mančester junajted).

Bonus video: