Drašković: Baza je stvorena još prethodne sezone

Samo godinu nakon borbe za opstanak, praktično sa istim timom - Kotorani su napravili dva koraka više - plasirali se u kvalifikacije za Ligu Evrope
0 komentar(a)
Bokelj, Foto: Radoje Milić
Bokelj, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 31.05.2016. 14:50h

Uz bakljadu, rolne i trubače, fudbaleri Bokelja su u subotu u posljednjem prvenstvenom kolu proslavili sa navijačima istorijski uspjeh - plasman na evropsku scenu, prvi u istoriji kluba.

Maltene od početka sezone izabranici Slobodana Draškovića igrali su konstrantno, bili u vrhu tabele, tih uz vodeću trojku, a na takav način su i završili prvenstvo.

Godinu nakon borbe za opstanak, praktično sa istim timom - Kotorani su napravili dva koraka više...

"Uspjeh je istorijski, s obzirom na to da smo u prvenstvo ušli sa namjerom da budemo u zlatnoj sredini, da ne strijepimo za opstanak. Počeli smo dobro, i mislim da je od velikog značaja bilo to što su navijači prihvatili sve to, bili veličanstveni od početka do kraja, gotovo su srasli s ekipom. Uz upravu koja je sve to ispratila na pravi način, sklopljene su sve kockice koje su potrebne da bi se ostvario uspjeh. Ispisali smo istoriju, i kluba i grada Kotora", kaže trener Bokelja Slobodan Drašković.

Kotorani su završili četvrti na tabeli, iza Mladosti, Budućnosti i Rudara, koji su već iskusni na evropskoj sceni, a ispred Sutjeske, koja se do pretposljednjeg kola nadala da može da preskoči Bokelj.

"Bili smo konstantno dobri. Malo smo možda pali u drugom dijelu sezone, u jednom periodu kada smo uz obaveze u prvenstvu igrali i polufinale Kupa. Na našu sreću, niko nije iskoristio naš pad, izdržali smo i jako smo srećni zbog toga", dodaje trener Bokelja.

Na pitanje koja je utakmica, ili period u toku sezone, bila presudna u borbi za Evropu, Drašković se vraća godinu unazad:

"Ne znam koju bih izdvojio utakmicu, a kada je u pitanju period, vratio bih se na drugi dio prošle sezone. Borili smo se za opstanak i odigrali sjajno na proljeće, maltene sa istim timom sa kojim smo sada izborili Evropu. Tu smo pokazali da možemo, tu smo napravili bazu za sve ovo što smo uradili ove sezone".

Drašković ne izdvaja utakmice, ali izdvaja jednog fudbalera:

"Apostrofirao bih Dejana Ognjanovića. On je jedini fudbaler koji nas je pojačao na ljeto, sve ostalo su bilo starosjedioci. Ognjanović nam je donio dodatnu energiju, svojim igračkim i ljudskim kvalitetima nam mnogo pomogao da napravimo korak više".

Slijedi ono što će u Bokelju iskusiti prvi put - iščekivanje žrijeba za kvalifikacije za Ligu Evrope.

Kao klub bez ikakvog internacionalnog iskustva Kotorani su, jasno, nepovlašćeni na žrijebu, ali nisu bez ambicija...

"Ako zadržimo tim, i ako dovedemo dva fudbalera, što smo planirali, mislim da možemo da napravimo iznenađenje i plasiramo se u drugo kolo. Dosta toga zavisi od žrijeba, ako bih mogao da biram, ne bih volio da izvučemo Čukarički, koji nam je jedan od mogućih protivnika", zaključuje Drašković.

Žrijeb kvalifikacija za evropska takmičenja je 20. juna, a Bokelj će evropske mečeve kao domaćin igrati u Petrovcu.

Bonus video: