Mornar drugoligaš - "vakat je i bio"

Ako želimo, a nema toga Baranina koji ne želi ekspresan povratak u elitu gdje nam je mjesto - uradite pravu stvar i vratite nam prvoligaški fudbal u naš grad
38 komentar(a)
FK Mornar, Foto: Arhiva "Vijesti"
FK Mornar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 31.05.2016. 13:00h

Ove redove moram potpisati kao novinar, ali mi valjda niko neće zameriti što ću kao simpatizer „FK Mornar“, objektivni posmatrač praktično dvadeset poslednjih sezona, i prije svega lokal-patrota, napisati ono što i oni koji neće to sebi iz ljubavi prema lubu da priznaju -„a vala vakat je bio da i ispadnu“.

Nabolje nekoliko nas koji smo odgledali gotovo sve mečeve, vodili navijače na baraž duele, ispadali, pa se vraćali administrativnim putem, znamo koliko je emocija potrošeno.

A zašto...? Da kompletna sezona (da se ne lažemo jesenja najgora u istoriji kluba- svega sedam osvojenih bodova ), možda stane u posljednjih 45 minuta regularnog dijela takmičarske godine.

Priznaćete, možda ne bi bilo fer prema ostalim ekipama, ali bi mnogima srce u Baru poskočilo od sreće da je konačan epilog bio drugačiji. A srcem se ne dobija mnogo... Zajedništvom, radom, dobrom selekcijom igrača, vizijom, jasnom odrednicom.I tu nema spora. A sve je to sada već biši barski prvoligaš imao u prolećnjem dijelu.

Redom su na „ Topolici“ padali - šampion Mladost potom sada već finalisti Kupa Rudar (na strani) i Budućnost kući, Sutjeska u Nikšiću pa direktni rivali Iskra i Grbalj... Odlučujući kiksevi su napravljeni u svom domu.

Promašen penal u finišu protiv Petrovca pri rezultatu 0:0 ( u 87.minutu), zatim prokockan već viđen trijumf protiv Zete na poluvremenu (bilo je 2:0, na kraju jedva 2:2). Šta reći za redovne poraze od Dečića na neutralnom terenu, ili za poraz na „Topolici“ od Lovćena sa penala u nadoknadi vremena...

Pitanje je da li se moglo više....??? Pravo pitanje. Budžet je bio skroman, domaćinski,vodilo se računa o svakom euru, baš kao i u većini ostalih timova naše lige. Da li je rezultat, naročito na polusezoni mogao biti bolji?! Jeste, i morao je... Jesmo li tada ostali kao možda treći ili četvrti grad u državi bez elitnog fudbala? Neka kaže matematika, a ne potpisnik ovih redova.

Narod kaže da u svemu lošem ima nešto dobro. Ako ga u ovoj situaciji treba tražiti onda je to upravo ta vizija i razvoj mlađih igrača. Jak će biti „niži“ rang iduće godine. Sezonu potom Prva liga brojaće samo deset prvoligaša. Možda je ovo prilika za dežurne kritičare (na meni nije da sudim jesu li u pravu), da konačno njihova dugogodišna ideja dobije potporu.

Veće učešće barskih klinaca u seniorskoj konkurenciji, Ali... Ono staro ali, koje uvijek nešto kvari. Ko je poslednji fudbaler reprezentativac sa ino karijerom koji je stvoren u Baru?

Radi li se dobro sa tim momcima? Imamo li uopšte kvalitet? Talenat nije upitan. Ideja i vizije na papiru izgledaju jasne. A sada će tek morati da budu...

Bilo kako bilo, uskoro će sjednica UO „FK Mornar“. Nema sumnje da će biti oprečnih mišljena, kadrovskih promjena u svim strukturama, različitih ideja kako dalje. Ali da vam kažemo ono što svi već znaju..

Ako želimo, a nema toga Baranina koji ne želi ekspresan povratak u elitu gdje nam je mjesto - uradite pravu stvar i vratite nam prvoligaški fudbal u naš grad. Jer sve generacije koje su izgarale za ovaj klub, svi oni koji su bili u upravljačkim strukturama, svi bivši reprezentativci, na kraju i mi novinari ali i obični navijači - iskreno smatram - to i zaslžujemo.

Bez obzira ko je kriv za ispadanje....

Bonus video: