Murinjani žive priču o Davidu i Golijatu

Pored Polimlja u baražu za Drugu ligu su i Otrant i Čelik
172 pregleda 2 komentar(a)
Polimlje, Foto: Privatna arhiva
Polimlje, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.05.2016. 12:04h

Proslavljeni centarfor Mojaš Radonjić je 1996. godine u ulozi trenera Čelika zaustavio autobus sa igračima na Murini po povratku sa duela kojim je njegova ekipa izgubila lidersku poziciju porazom od Polimlja u Gusinju (3:1).

"Brojite bre kuće i vidite od koga ste izgubili - pet kuća 30 fudbalera", podviknuo je sadašnji selektor mlade reprezentacije.

Bilo je to u trećem po rangu takmičenja u SR Jugoslaviji, a uskoro će se za plasman u drugo kvalitativno takmičenje u Crnoj Gori Polimlje opet sastati sa Čelikom. Pobjednik Južne fudbalske regije, ulcinjski Otrant, Čelik, prvak Srednje fudbalske regije i Polimlje iz Murine, osvajač lige Sjeverne fudbalske regije, boriće se u baražu za popunu Druge lige.

"Prvi meč igramo danas (17.30) na našim „Lugovima” protiv Otranta, a pet dana kasnije gostujemo Čeliku. Tačno je da smo mi klub iz male mjesne zajednice, dok iza naših rivala stoje dvije velike opštine. Ipak, ne prihvatamo ulogu autsajdera. I zašto bismo?! Bili smo i ekipa iz najmanjeg mjesta i u ligi Sjeverne regije. Naš adut je veća želja, jer svi igramo isključivo iz ljubavi prema klubu i fudbalu. U klubu skromnih uslova jedino ne fali entuzijazma", rekao je kapiten Polimlja Bogoljub-Bobe Komatina.

On jedini u ekipi ima iskustvo igranja u Drugoj ligi, a samo sedam igrača iz tima nema prebivalište u MZ Murino.

"I oni imaju odnos prema klubu kao da su ponikli u Polimlju. Dolaze na svaki trening trenera Milutina Krdžića. Ima igrača koji zbog radnih obaveza nisu u mogućnosti da dolaze na treninge, pa su formu prinuđeni da tempiraju na terminima i ligama malog fudbala. Nadamo se da ćemo ovoga puta doći do Druge lige, jer je klub posljednji put prije osam godina ispustio u finišu duela sa Mornarom pobjedu, a samim tim i veliku šansu", istakao je Komatina.

FK Polimlje je od osnivanja 1934. godine bio i ostao jedini sportski kolektiv u MZ Murino. Najveće uspjehe ostvarivao je sredinom 90-ih godina prošlog vijeka, baš kada je pobjedom nad Čelikom i potom remijem (1:1) u posljednjem kolu sa pobjednikom lige Igalom u Gusinju uspio da zadrži status trećeligaša, a u niži rang je ispalo bjelopoljsko Jedinstvo!

Ovu sezomu uspjeli su da učine uspješnom golmani: Đoko Raičević i Milovan Laban; odbrana: Miloš Otašević, Ervin Barjaktarević, Velimir Komatina, Đorđije Kočanović, Milan Dašić, Slobodan Bakić i Nikola Garčević; vezni red: Saša Laban, Tihomir Milović, Esmir Metjahić, Semir Zejnilović, Boško Bolević, Milivoje Tomović i Momčilo Ćulafić; napad: Bogoljub Komatina, Darko Rajković, Alen Poljak, Muhamed Ciriković, Nikola Šoškić i Lazar Jašović.

Bonus video: