Tumbaković: Zadovoljan sam kako smo se suprotstavili Turskoj

„Ono što nije dobro jeste rezultat, jer bi se koliko-toliko popravila naša radna atmosfera, ali ja ne vidim razlog da ona bude poremećena. Ono što nam ovog momenta nedostaje jeste vrijeme, jer je naše sljedeće okupljanje tek u septembru”, rekao je selektor „sokola”
10 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2016. 15:14h

Fudbaleri Crne Gore odigrali su u nedjelju treći meč pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića. Poraz u posljednjoj sekundi duela sa učesnikom predstojećeg Evropskog prvenstva donekle je pokvario odličan utisak koji su „sokoli” ostavili u Antaliji.

Naš selektor ističe da su se reprezentativci predstavili na lijep način u duelu sa reprezentacijom koja će učestvovati na Euru.

„Veliku pouku smo izvukli smo iz ove kontrolne utakmice. Sve ono što je bilo interesantno u ova naša dva okupljanja, u martu i ovo sada, sublimirali smo u nešto što bi trebalo da rezultira na pravi način u septembru”.

„Ovog puta nismo imali tu sreću da budemo kompletni, pa da to što radimo tokom priprema svi prenesemo na utakmicu. Međutim, u cijeloj priiči je dobro što je na ovoj utakmici viđena grupa mladih, novih igrača, koja je vrlo malo ili nije igrala u prethodnom periodu”.

„Sad su se na veoma teškoj i vrlo interesantnoj utakmici, protiv reprezentacije koja ide na Evropsko prvenstvo, suprotstavili u obliku koji predstavlja pravo zadovoljstvo za trenera”, rekao je selektor „hrabih sokola”.

Tumbaković je zadovoljan time što su igrači na pravi način usvojili ono što se radilo tokom priprema i na kontrolnoj utakmici sa B selekcijom.

„Sve ono što se radilo kroz ovih sedam treninga u sklopu priprema za meč sa Turskom i u kontrolnoj utakmici protiv B reprezentacije, momci su prihvatili kao nešto što bi u budućnosti trebalo da bude model i način igre”.

„Istina da je ovoj ekipi nedostaju Savić, Baša, Jovetić, Vučinić, Marušić, Bakić... To su sve igrači koji bi, da su bili u sastavu ekipe, počeli utakmicu sa Turskom. Pojedinci su bili prisutni u trenažnom procesu, pojedinci su to ispratili u martu, pojedinci imaju objektivan razlog zbog kojeg nisu došli, ali su ispratili folozofiju i ideju onoga što će se od njih tražiti i stvara neko uslovno zadovoljstvo”.

„Ono što nije dobro jeste rezultat, jer bi se koliko-toliko popravila naša radna atmosfera, ali ja ne vidim razlog da ona bude poremećena. Ono što nam ovog momenta nedostaje jeste vrijeme, jer je naše sljedeće okupljanje tek u septembru”.

„Do tada ćemo pokušati da ispratimo naše igrače, a nakon utkamice sam im poželio da budu standardni u klubovima u kojima igraju, da se pripremaju i da već u septembru, na prvoj kvalifikacionoj utakmici, ostavimo daleko bolji utisak”, zaključio je Tumbaković.

Galerija

Bonus video: