Rašford u Junajtedu do 2020.

„Oduševljen sam što sam potpisao novi ugovor. Oduvijek sam navijač Mančestera, pa je igranje u prvom timu ostvarenje snova”, rekao je Rašford za klupski sajt
0 komentar(a)
Markus Rašford, Foto: Beta/AP
Markus Rašford, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.05.2016. 13:34h

Mladi fudbaler Mančester junajteda Markus Rašford produžio je ugovor sa klubom do juna 2020. godine, saopšteno je na sajtu engleskog premijerligaša.

Rašford (18) je prošao mlađe kategorije kluba sa „Old traforda”, prije nego što je ove sezone debitovao za prvi tim na utakmici Lige Evrope protiv Midtjilanda i postigao dva gola, a tri dana nakon toga, na debiju u Premijer ligi, upisao dva pogotka i asistenciju u pobjedi nad Arsenalom (3:2).

„Oduševljen sam što sam potpisao novi ugovor. Oduvijek sam navijač Mančestera, pa je igranje u prvom timu ostvarenje snova. Zahvalan sam što sam imao priliku da se dokažem i što imam šansu da igram za najveći klub na svijetu”, rekao je Rašford za klupski sajt.

Ove sezone engleski napadač je upisao 18 nastupa za Junajted, postigao je osam golova i osvojio trofej u FA kupu.

Za reprezentaciju Engleske je debitovao na utakmici sa Australijom 27. maja, na kojoj je postao najmlađi strijelac na debiju za nacionalni tim.

Rašford je na širem spisku Gordog Albiona za predstojeći Evropski šampionat u Francuskoj.

Bonus video: