Teri: Murinjo je pravi trener za Mančester junajted

„Siguran sam da će navijači i igrači Junajteda biti oduševljeni, a već sam u više navrata rekao da je on najbolji trener sa kojim sam ikada radio”, rekao je Teri
2 komentar(a)
Žose Murinjo, Foto: Www.manutd.com
Žose Murinjo, Foto: Www.manutd.com
Ažurirano: 30.05.2016. 10:35h

Kapiten fudbalera Čelsija Džon Teri je rekao da očekuje da će Žoze Murinjo biti uspješan u Mančester junajtedu i ocijenio da je Portugalac pravi trener za taj klub.

Murinjo je prošlog petka imenovan za novog trenera Mančester junajteda, gdje je zamijenio otpuštenog Luja van Gala. Murinjo je bez posla od prošlog decembra, kada ga je otpustio Čelsi.

On je u dva navrata predvodio Čelsi i najuspješniji je trener u klupskoj istoriji, a Teri je sa njim osvojio osam trofeja.

„To su fantastične vijesti za Mančester junajted. Siguran sam da će navijači i igrači Junajteda biti oduševljeni, a već sam u više navrata rekao da je on najbolji trener sa kojim sam ikada radio. On će biti odličan za Mančester junajted, siguran sam”, rekao je Teri, prenijeli su danas britanski mediji.

Osim Murinja, još dva strana trenera predvodiće dva velika engleska kluba, Antonio Konte će ovog ljeta preuzeti Čelsi, a Pep Gvardiola radiće u Mančester sitiju.

„Mislim da je to odlično za engleski fudbal... Žoze i Pep u Mančesteru, a Konte dolazi u Čelsi. Vidjećemo pravu borbu među tenerima koji će željeti dobro da počnu. Očekuje nas zanimljiva sezona”, dodao je Teri.

Mančester junajted drugi put u poslednje tri sezone nije uspio da se plasira u Ligu šampiona. Ovu sezonu ekipa je završila na petom mjestu na tabeli i igraće u Ligi Evrope.

Junajted je ove sezone osvojio FA kup pobjedom nad Kristal Palasom od 2:1, 21. maja na Vembliju, a to je bila posljednja utakmica Luja van Gala na klupi ekipe iz Mančestera.

Bonus video: