Gabigol dao gol na debiju

Napadač Santosa je u 64. minutu zamijenio strijelca prvog gola Žonasa, a devet minuta kasnije je postavio konačni rezultat protiv Paname
2 komentar(a)
Gabrijel Silva Gabigol, Foto: Reuters
Gabrijel Silva Gabigol, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2016. 10:11h

Brazil ima novog bisera. Njegovo ime je Gabrijel Barbosa, a nadimak Gabigol je opravdao već na debiju za „selesao“, jer je ovjerio pobjedu nad Panamom (2:0).

Napadač Santosa je u 64. minutu zamijenio strijelca prvog gola Žonasa, a devet minuta kasnije je postavio konačni rezultat. Kada je zatresao mrežu, otrčao je u zagrljaj selektoru Karlošu Dungi.

„Ovaj trenutak neću zaboraviti do kraja života. Zahvalan sam mnogima - selektoru Dungi što mi je dao šansu i saigračima što su mi vjerovali“, rekao je 19-godišnji napadač.

Igrač za kojeg su zainteresovani Juventus, Inter, Milan, Arsenal i mnogi drugi klubovi se nada da će na Kopa Americi imati značajnu ulogu u timu, ali se neće ljutiti ako ostane na klupi.

„Ovdje sam da učim. Mnogo igrača ovdje su moji idoli. Igranje pored Danija Alveša i Kake je ostvarenje sna. Ove momke sam gledao na TV-u, a sada ne samo da igram sa njima, već i postižem golove. Ne mogu biti srećniji“, zaključio je Gabigol.

Bonus video: