Mornar ispao, Iskra i Petrovac u baražu

Iskra će kao deseta u baražu igrati sa trećeplasiranim timom Druge lige, Bratstvom, dok će 11. Petrovac igrati sa Cetinjem. Novi prvoligaš je Jedinstvo.
57 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Luka Zeković
Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.05.2016. 17:35h

Drama je završena, tragičari su fudbaleri Mornara, koji će naredne sezone igrati u Drugoj ligi. U baražu će opstanak tražiti Iskra i Petrovac.

Barani su u jednom trenutku na virtuelnoj tabeli bili na 10. mjestu, jer su golom Marka Đurovića u 39. minutu drugi put u proljećnjem dijelu sezone došli do pobjede nad šampionom Mladosti, ali im je to bilo uzaludno.

Prvo ih je preskočila Iskra, koja je povela na gostovanju Bokelju preko Miloša Kalezića u 55. minutu, a Mornar je u niži rang poslao Petrovac.

Tim Ivana Brnovića je u 62. minutu prvim golom Nikole Bulatovića u elitnom rangu izjednačio protiv Rudara i izjednačio se sa Baranima sa 33 boda.

Kako do kraja više nije bilo promjena, Petrovac je izborio baraž, jer ima bolji međusobni skor od Mornara.

Iskra će kao deseta u baražu igrati sa trećeplasiranim timom Druge lige, Bratstvom, dok će 11. Petrovac igrati sa Cetinjem.

Novi prvoligaš je Jedinstvo.

Tim iz prijestonice je u posljednjem kolu remizirao sa Brskovom (0:0), a Bratstvo je propustilo šansu da ga pretekne, jer je na svom terenu izgubilo od Ibra (0:1).

Fešta je bila u Kotoru, uprkoz porazu Bokelja. Domaći su, naime, proslavili istorijski plasman u Evropu.

Zavjesa na deseto izdanje Telekom 1. CFL spuštena je i pobjedama Budućnosti, Sutjeske i Dečića u utakmicama koje na takmičarskom planu nisu imale nikakav značaj.

Budućnost je pod Goricom savladala Zetu i zagrijala se za četvrtak, kada je protiv Rudara očekuje borba za trofej u Kupu.

Jedini gol postigao je Vušurović, koji je u 72. minutu izašao sam na golmana nakon asistencije Marka Burzanovića i rutinski pogodio mrežu.

Kraj Bistrice je viđena goleada, pobjeda Sutjeske nad Lovćenom od 4:1, uz het-trik napadača Nikšićana Dejana Zarubice.

U Tuzima, Dečić je savladao Grbalj sa 3:1 i pobjedom proslavio opstanak u eliti.

Šćepanoviću Trofej Radija Crne

Napadač Mladosti, Marko Šćepanović, sa 19 postignutih golova najbolji je strijelac Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Napadač Zete, Darko Bjedov, postigao je 18, Dejan Zarubica iz Sutjeske upisao je 16, a Boris Kopitović iz Petrovca 13 golova.

Fudbaler Sutjeske, Šaleta Kordić, postigao je 11, nekadašnji golgeter Budućnosti Darko Nikač bio je strijelac deset golova, a jednog manje Pjeter Ljuljđuraj iz Dečića.

Po osam pogodaka postigli Petar Vukčević (Grbalj), Miloš Nikezić (Bokelj), Ivan Marković (Rudar), Dejan Đenić (Bokelj) i Blažo Perutović (Lovćen).

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 dobio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, dok je prošle najbolji bio golgeter Sutjeske Goran Vujović.

Šćepanoviću će trofej biti uručen na prigodnoj svečanosti u srijedu u Kući fudbala.

Rezultati 33. kola

Mladost - Mornar 0:1

Đurović 39.

Rudar - Petrovac 1:1

Ivanović 28 - Bulatović 62.

Bokelj - Iskra 0:1

Kalezić 55.

Budućnost - Zeta 1:0

Vušurović 72.

Sutjeska - Lovćen 4:1

Milovac 25, Zarubica 38, 54, 81 - Perutović 12.

Dečić - Grbalj 3:1

Ljuljđuraj 14, Camaj 57, Đukić 71 - Dragićević 62. (penal)

Bonus video: