Cijeli Mojkovac će navijati za Atletiko

Mojkovac će sjutra biti možda jedini grad u Evropi, koji neće biti podijeljen na “merengese” i “kolćonerose” - svi za Atletiko, zbog Stefana
104 pregleda 16 komentar(a)
Savić, Foto: Reuters
Savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2016. 17:45h

Subota je veliki dan za našeg Stefana Savića, koji će biti akter utakmice svih utakmica, na čuvenom “San Siru” u Milanu u finalu Lige šampiona.

Savić je, prema najavama španskih medija, blizu startne postave, makar za nijansu bliži od Hosea Marije Himenesa.

Crnogorac ili Urugvajac – to je jedina dilema Dijega Simeonea.

Na putu do zvijezda i dresa Atletika, Stefan je prošao više stanica. Od Borče, Partizana, Mančester sitija i Fiorentine.

Sve je, međutim, počelo u Mojkovcu, rodnom gradu 25-godišnjeg defanzivca.

Da će Stefan biti igrač za najveću scenu vjerovali su treneri Brskova, kod kojih je počeo karijeru.

“Stefan je i kao dijete bio primjer, i u ponašanju i na terenu, na treninzima i utakmicama”, kaže Vuksan Kruščić, trener Brskova.

“On je iz godine u godinu potvrđivao kvalitet, a i konstantno napredovao. Njegova upornost je odlučila da će da bude veliki igrač”, nadovezao se Dragan Končarević.

Da je veliki igrač, ali i veliki čovjek, Stefan je dokazao više puta, ne zaboravljajući odakle je krenuo u svijet fudbala. Zahvaljujući transferu u Fiorentinu, njegov matični klub nema finansijskih briga.

“Klub se finansira od novca koji dobija od Stefanovih transfera. Pored toga, pomaže klub na druge načine. Prije dvije godine nam je kupio kompletnu opremu za sve mlađe kategorije. Na isti način pomogao je i naš ženski fudbalski klub”, kaže Kruščić.

U ocjeni da je Stefan za primjer i ponos svog grada i Crne Gore saglasni su njegovi sugrađani. Mojkovac će sjutra biti možda jedini grad u Evropi, koji neće biti podijeljen na “merengese” i “kolćonerose” - svi za Atletiko, zbog Stefana.

Bonus video: