Skols: Junajted će sa Murinjom opet igrati zabavan fudbal

Čelnici slavnog engleskog kluba smijenili su u ponedjeljak Luja van Gala, a pregovori sa njegovim skoro sigurnim nasljednikom, Žozeom Murinjom, ušli su u drugi dan.
1 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta-AP
Murinjo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 25.05.2016. 15:50h

Murinjov Mančester junajted opet će igrati uzbudljiv fudbal, poručio je legendarni vezista "crvenih đavola", Pol Skols.

Čelnici slavnog engleskog kluba smijenili su u ponedjeljak Luja van Gala, a pregovori sa njegovim skoro sigurnim nasljednikom, Žozeom Murinjom, ušli su u drugi dan.

U Engleskoj, međutim, niko ne sumnja da će uskoro sve biti ozvaničeno. O Murinju kao novom treneru Junajteda već se govori - u sadašnjem vremenu.

"Mislim da je Murinjo mnogo naučio iz iskustva Van Gala. Dolazi trener koji je nekoliko sezona radio u Premijer ligi, doduše u drugom klubu, ali siguran sam da se radi o čovjeku koji savršeno poznaje etos i duh Mančester junajteda", optimista je Skols, koji je u eri ser Aleksa Fergusona odigrao 499 utakmica za klub sa Old traforda.

"Navijači Mančestera žele zabavan fudbal, a ne samo pobjede i trofeje. Siguran sam da Murinjo to može da im donese".

Van Gal je smijenjen jer nije odveo Junajted u Ligu šampiona, ali i zbog toga što fudbal koji je igrao njegov tim nije bio zabavan i napadački - samo 49 golova postigli su Runi u društvo u Premijer ligi nedavno završene sezone.

Od ekipa koje su plasirane do 11. mjesta, manje je dao jedino devetoplasirani Stouk.

"Murinjo je top menadžer, dokazan u različitim klubovima i različitim ligama. Ne sumjam da je on pravi čovjek za Junajted", dodao je 41-godišnji Skols.

Bivši reprezentativac Engleske je osvojio čak 11 titula šampiona Premijer lige za vrijeme 20-godišnje karijere na "Old trafordu".

Skols se nada i da će njegov nekadašnji saigrač Rajan Gigs ostati u Junajtedu kao Murinjov asistent.

"Nadam se da će ostati, jer je važan kontinuitet. Jednog dana Gigs može da postane glavni trener i zato je važno da nastavi da radi sa prvim timom".

I druge legende Mančester junajteda govorile su minulih dana o sada već izvjesnom Murinjovom dolasku u Junajted.

Nekadašnji golman Piter Šmajhel je izjavio da će Portugalac "spasiti klub", dok je bivši defanzivac Stiv Brus poručio da je "prilika da se dovede trostruki osvajač Premijer lige suviše dobra da bi se propustila".

Za razliku od njih, ekscentrični Erik Kantona nije bio toliki optimista.

"Cijenim Murinja, čak ga i obožavam, ali stil fudbala koji on voli nije za Mančester junajted".

Bonus video: