Zvezda: Dug smanjen na 35 miliona

1 komentar(a)
Zvezdan Terzić, Foto: Beta-AP
Zvezdan Terzić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.05.2016. 21:04h

Fudbalski klub Crvena zvezda smanjio je dug na 35 miliona eura i prvi put poslije 10 godina poslovao "u plusu", saopšteno je na večerašnjoj redovnoj sjednici Skupštine.

"Ostvaren je neto prihod od 443.000 eura", rekao je poslovni direktor Stefan Pantović.

Generalni direktor Zvezdan Terzić otkrio je da je ukupni dug smanjen na 35 miliona, ali da je promijenjena njegova struktura i da sada nije ugrožena egzistenciju kluba.

"Bankama dugujemo 19 miliona eura, za pozajmice šest, menadžerima osam, državi četiri, sadašnjim i bivšim igračima dva i dobavljačima milion eura. Imamo plan za dalje smanjenje. Kad pogledamo gdje smo bili prije dvije godine, a gdje sada, možemo da budemo ponosni", konstatovao je Terzić.

Prema njegovim riječima, dva od tri najavljena cilja su ispunjeni - titula, finansijska stabilizacija, a treći je stvaranje moćne omladinske škole.

Terzić se zahvalio sponzorima Gaspromu i Telekomu i posebno premijeru Aleksandru Vučiću, koji, kako je rekao, ima razumijevanje za sport u Srbiji.

"Ne želim da obećam Ligu šampiona, ali želimo da ispunimo snove", poručio je Terzić.

Predsjednik Svetozar Mijailović poručio je da su rezultati odlični i da je najvažnije što su svi u klubu ujedinjeni.

"Sa ponosom ističem da je naš tim nadmoćno osvojio titulu i oborio mnoge klupske rekorde. Uspješno smo i poslovali i vratili povjerenje u snagu Zvezde", poručio je Mijailović.

Ujedno, Skupština je izabrala nove članove Upravnog odbora, a to su Jovan Aćimović, Vladimir Petrović Pižon, Igor Milojević, Milenko Kostić i Stojan Bujko.

Bonus video: