Tumbaković skenira u fudbalskoj reviji pod Goricom

Na jednom mjestu naći će se sve, ili skoro sve najbolje, što fudbalska Crna Gora ima u ovom trenutku - prava fudbalska revija seniorskih i mladih reprezentivaca, kao i igrača iz domaćeg šampionata.
62 pregleda 3 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: Zoran Đurić
Ljubiša Tumbaković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.05.2016. 16:29h

A i B fudbalska reprezentacija odigraće sjutra revijalni i humanitarni, ali i pripremni i selektivni meč, kako god - prvi takve vrste u Crnoj Gori.

Na jednom mjestu naći će se sve, ili skoro sve najbolje, što fudbalska Crna Gora ima u ovom trenutku - prava fudbalska revija seniorskih i mladih reprezentivaca, kao i igrača iz domaćeg šampionata.

Selektor A reprezentacije Ljubiša Tumbaković testiraće veliki broj kandidata za najbolji tim - iz obje selekcije, sve u sklopu priprema za nedjeljni duel protiv Tusrke u Antaliji, ali i septembarski početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

I selektoru B tima Mojašu Radonjiću utakmica će poslužiti kao nastavak priprema za jesenji rasplet kvalifikacija za EP mladih, dok će svi fudbaleri, posebno oni koji su prvi put u reprezentaciji, A ili B, imati dobru šansu da se nametnu.

Utakmica A i B reprezentacije Crne Gore igra se sjutra pod Goricom u 20.15, a sav prihod od prodaje karata (cijena od jedan od pet eura) biće uplaćen na račun Dječijeg doma "Mladost" iz Bijele i Zavoda "Komanski Most" u Podgorici.

Za Tumbakovića, utakmica je nastavak selektivnog procesa, započetog u martu.

"Biće ovo prilika da vidimo veću grupu igrača, koja je interesantna za A selekciju. Iz tog razloga je i organizovana ova utakmica, koja ima humanitarni, ali i selektivni momenat. Velika grupa igrača iz ovjektivnih razloga neće biti u funkciji okupljanja, ali će druga dobiti prostor i biti na skeneru selektora B selekcije Mojaša Radonjića i stručnog štaba A selekcije. Očekujem interesantnu i dopadljivu utakmica, korektnu i fer", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Kući fudbala.

Od 35 igrača koje je Tumbaković uvrstio na spisak A reprezentacije, otpala su šestorica, koja zbog povreda i obaveza u klubovima neće igrati duel protiv B reprezentacije.

Tumbaković je istakao da su male šanse da se povrijeđeni igrači oporave do nedjelje i duela sa Turskom, ne želeći da "iz objektivnih razloga" saopšti koji su to igrači.

U odnosu na prvobitni spisak, sjutra protiv B tima neće biti duže povrijeđenog Mirka Vučinića, koji je u završnoj fazi oporavka, ali ni Stevana Jovetića (povreda nosa), Marka Bakića, Vladimira Rodića i Vladimira Boljevića i Rista Radunovića, koji su takođe povrijeđeni.

Golman Danijel Petković i debitant Emrah Klementa, s druge strane, biće prebačeni u "B tim".

Tumbaković nije saopštio početni sastav, navodeći da nikada u trenerskoj karijeri nije saopštavao sastav dan pred utakmicu, ali je naglasio da će njegov prvobitni plan "doživjeti korekciju".

"Puno toga se promijenilo i maltene nakon svakog treninga pravimo korekcije. Vodimo računa, prije svega o zdravlju igrača, a imajući u vidu da u nedjelju igramo novu utakmicu", kazao je Tumbaković.

U konkurenciji za A tim tako je 26 igrača - golmani Poleksić i Mijatović, defanzivci Baša, Tomašević, Simić, Marušić, Zverotić, Stojković, Mijušković, Šofranac, Volkov i Vešović, vezisti Nikola Vukčević, Kašćelan, Šćekić, Grbić, Zorić, Jovović, Kojašević, Branislav Janković, Kosović, Marko Janković i Savićević, te napadači Bećiraj, Mugoša i Raičević.

Tumbaković je poručio da će igrači imati određeni minutažu - od 30 do 60 minuta, te da će Klimenta biti u B timu kako bi dobio dovoljno vremena da se pokaže.

"Na toj poziciji imamo veću grupu igrača, a želimo da ih sve vidimo kroz proces igre. Želimo da i Filip Stojković, koji je u A selekciji, igra što više, ali i da Klimenta dobije dovoljno vremena", rekao je Tumbaković.

Utakmica pod Goricom počinje u 20.15, a sudi Milovan Milačić iz Podgorice.

Radonjić: Sve u službi A tima

Mojaš Radonjić je selektirao B reprezentaciju, koja je neka vrsta kombinacije mlade selekcije, koju i sam vodi, te igrača i domaćeg šampionata.

Po njemu, sjutrašnja utakmica je u službi A reprezentacije.

"Tako ćemo da sastavimo ekipu, da vidimo koliko neki igrači mogu i koji je to nivo. Bitna je A reprezentacija i utakmica je zato organizovana. Iza nas u mladoj reprezentaciji je godina takmičenja, znam svaki igrač koliko može i zato je nama utakmica manje bitna nego A selekciji, koja je u procesu stvaranja", rekao je Radonjić, napomenuvši da je ovo mladim igračima velika šansa za pokažu šta znaju.

"Šansa igračima koji su na spisku A selekcije da se dokažu i ostanu u njoj, a i igračima u B selekciji da dobrom igrom zasluže poziv i pređu tamo", rekao je Radonjić.

U konkurenciji za B tim je 19 igrača: golmani Petković i Ličina, defanzivci Tučević, Alić, Kopitović, Kartal, Vico, Radišić i Raspopović, vezisti Hočko, Marko Burzanović, Miroje Jovanović, Adžović, Lagator i Grbović, te napadači Vušurović, Kordić i Zarubica.

Iz aktuelnog šampiona, Mladosti, među 45 fudbalera koji će sjutra prodefilovati pod Goricom, nema niti jednog člana.

Bonus video: