Pregovori u Londonu - Murinjo do kraja sedmice preuzima Junajted!

Obje strane su spremne za saradnju, samo je ostalo da se dogovore detalji oko ugovora, a jedno od pitanja je i da li će u klubu ostati Rajan Gigs, doskorašnji pomoćnik Luja van Gala
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2016. 17:21h

Bivši menadžer Čelsija Žoze Murinjo i njegov agent Žorž Mendeš sastali se danas u Londonu sa čelnicima Mančester junajteda, a konačan dogovor bi trebalo da uslijedi najkasnije do kraja sedmice, objavio je BBC.

Ističe se da problema nema - obje strane su spremne za saradnju, samo je ostalo da se dogovore detalji oko ugovora, a jedno od pitanja je i da li će ostati Rajan Gigs, doskorašnji pomoćnik Luja van Gala.

Navodno, Velšanin je odbio da ostane u Junajtedu, što znači da će nakon 29 godina napustiti "Old traford".

Van Gal je smijenjen juče, dva dana nakon što je osvojio FA Kup, prvi (i posljednji) trofej u dvogodišnjoj misiji na klupi "crvenih đavola".

I prije Van Galove smjene, dobro obaviješteni engleski mediji su pisali o Murinju kao narednom treneru Mančestera.

Holandskom treneru nije pomogao trofej u FA Kupu, a presudilo mu je to što nije uveo ekipu u Ligu šampiona, čime je klub ostao bez nekoliko desetina (planiranih) miliona eura.

Nezvanično, Van Gal je platio i zbog toga što se dijelu uprave kluba, kao i navijačima, nije dopadao njegov stil fudbala, koji se zasnivao na velikom posjedu, ali bez prevelike oštrine u napadu.

Murinjo je jedan od najuspješnijih trenera u istoriji fudbala, a bez posla je od decembra prošle godine, kada je dobio otkaz u Čelsiju.

Portugalac je osvojio tri titule prvaka Premijer lige u dva odvojena boravka u londonskom klubu, a najveći uspjesi su mu trofeji Lige šampiona sa Portom 2004. i Interom 2010. godine.

Vodio je i Real Madrid, od 2010. do 2013. godine. Sve tri sezone je eliminisan u polufinalu Lige šampiona.

Bivši golman Mančester junajteda Peter Šmajhel, podržao je Murinjov dolazak.

"Mančesteru treba najbolji trener na svijetu, koji će nakon nekoliko problematičnih godina vratiti klub u normalu, učiniti od Junajteda ono što zaista jeste. Murinjo nije samo trener - on je istovremeno i predsjednik, direktor... Jedostavno, njegov uticaj se osjeća u svim sferama. Njegovo angažovanje je hrabra odluka, vjerujem i prava", kazao je Šmajhel.

Nisu, međutim, svi sigurni da je Murinjo pravi čovjek za "đavole". Glas protiv je dao Erik Kantona.

"Volim Murinja, ali mislim da fudbal koji on forsira ne odgovara Junajtedu i da taj stil nije onaj koji publika na "Old trafordu" želi da vidi", ističe Kantona.

Bonus video: