Vučinić: Odbio sam povratak u Italiju, ostajem u Al Džaziri

"Govorio sam i ranije, kada sam igrao za Romu i Juventus, ponoviću i sada - meni je reprezentacija važnija od svega", naglasio je Vučinić
10 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.05.2016. 18:28h

Mirko Vučinić ponovo je u reprezentaciji, ne samo formalno, već i na terenu, ravnopravan sa saigračima.

Nešto više od šest mjeseci nakon teške povrede, sa skoro 33 godine, kapiten, najbolji igrač i strijelac nacionalnog tima blizu je potpunog povratka na teren.

Odradio je trening u istom ritmu, kao i ostali članovi nacionalnog tima, po završetku imao i šuterski dio sa Vukašinom Poleksićem na golu.

"Eto i on da bude bolji od mene, konačno. Ali, kad će, ako ne sad, kad nisam potpuno spreman", raspoložen je bio Vučinić.

U novembru je sve bilo sivo. Povreda, najteža moguća - pokidani ligamenti koljena. Brže nego što se očekivalo, Vučinić je opet sa loptom...

"Oporavak ide dobro, ali ne žurim, jer prvenstvo počinje sredinom avgusta. Samo polako, još 30-ak dana i biće u sve u redu", kazao je Vučinić.

Biće, dakle, biti spreman za narednu takmičarsku sezonu, koju će provesti na istom mjestu - u Al Džaziri iz Ujedinjenih arapskih emirata.

"Imam ugovor još godinu, ostajem tamo, a poslije vidjećemo", kaže Vučinić.

Minulih dana pominjala se mogućnost njegovog povratka u Evropu, i to preko senzacionalnog transfera u ljubljansku Olimpiju.

Slovenački mediji pisali su da je postigao i dogovor sa vlasnikom kluba Milanom Mandarićem.

"Bila je realnija priča o povratku u Italiju, ali kategorično sam odbio", rekao je Vučinić ne otkrivajući ko je poslao ponudu, mada su italijanski mediji ranije javljali da je zainteresovana Bolonja, a posljednjih dana pominjao se čak i transfer u Milan.

"Idem u Italiju za nekoliko dana, ali da nastavim liječenje, jer sam na 70 odsto spremnosti", kaže bivpi napadač Lećea, Rome i Juventusa.

Mogao bi Vučinić, dakle, da brzo bude na raspolaganju selektoru Tumbakoviću, da ne postoji drugi problem - ima da odradi još dvije utakmice kazne zbog crvenog kartona, koji je dobio protiv Austrije, u pretposljednjem meču kvalifikacija za EURO.

Neće igrati u srijedu na meču A i B tima, neće ga biti ni u Turskoj, ali ni na prva da duela u mundijalskom ciklusu, protiv Rumunije i Kazahstana.

"Ne znam koliko drugim igračima znači moje prisustvo, ali znam koliko meni znači što sam u nacionalnom timu. Govorio sam i ranije, kada sam igrao za Romu i Juventus, ponoviću i sada - meni je reprezentacija važnija od svega", naglasio je Vučinić.

Bonus video: