U reprezentaciji sam zbog Tumbakovića!

"Odavno imam dogovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore. A kada me zvala Srbija nisam želio da pogazim riječ koju sam dao. Imam dosta drugara koji igraju za Crnu Goru, tako da sam se lako prilagodio", jasan je desni bek Čuke
161 pregleda 10 komentar(a)
Filip Stojković, Foto: Savo Prelević
Filip Stojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.05.2016. 17:32h

Crna Gora ima dva debitanta i obojica su ponosni što su dio „hrabrih sokola” - u pitanju su Filip Stojković i Emrah Klimenta!

Stojković je član Čukaričkog i nije želio da pogazi datu riječ selektoru Ljubiši Tumbakoviću čak ni kada ga je, naknadno, zvala Srbija.

"Odavno imam dogovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore. A kada me zvala Srbija nisam želio da pogazim riječ koju sam dao. Imam dosta drugara koji igraju za Crnu Goru, tako da sam se lako prilagodio", jasan je desni bek Čuke.

Stojković igra na poziciji na kojoj Crna Gora baš i nema mnogo opcija...

"Znam da je to mjesto problematično. Nadam se da ću obavezama odgovoriti na pravi način. Isto tako, nadam se da ću opravdati očekivanja selektora Ljubiše Tumbakovića i ostalih iz stručnog štaba. Iskreno, gospodin Tumbaković je bio glavni razlog zašto sam prihvatio poziv Crne Gore. Njegovo ime i prezime me je privuklo".

Stojković skoro da nema nikakve veze sa Crnom Gorom.

"Nemam nikakvih, sem jedne - djevojka mi je Crnogorka", dodao je Stojković, zvanično najbolji desni bek srpske lige.

On je prošao mlađe kategorije Zvezde, a Miodrag Grof Božović sada želi da ga vidi u prvom timu.

"Imao sam dobru sezonu, opet ćemo igrati Evropu i to me raduje. Zvezda? Čuo sam za sve te priče, ali sve ću znati kada se vratim u Beograd. Sada sam skoncentrisan na reprezentaciju", jasan je 23-godišnji Beograđanin.

Klimenta: Najljepši dan u životu

A Klimenta je stigao iz Sjedinjenih Američkih Država - 25-godišnji Rožajac nastupa za drugoligaša Sakramento.

"Drago mi je što sam uz reprezentaciju. Kada sam dobio poziv bio je to najljepši trenutak u životu, baš kao ovaj kada treba da istrčim na trening. Momci su me sjajno prihvatili", rekao je Klimenta kojem nije teško pao put iz Kalifornije.

"Neobično je, dug je put i imam tremu, ali kada izađem na teren sve će se zaboraviti. Onda ću samo da mislim na fudbal. Poziv reprezentacije je stigao preko menadžera i nadam se da ću ubuduće biti dio nacionalnog tima", dodao je Klimenta i predstavio se crnogorskoj javnosti:

"Najbolje se snalazim na poziciji desnog beka, ali mi nije strano ni mjesto u veznom redu", zaključio je Klimenta.

Marko Burzanović će biti dio B tima u humanitarnoj utakmici u Podgorici koja se igra u srijedu od 20.15.

"Ovo je prava prilika za nas mlađe da se pokažemo u pravom svjetlu protiv A reprezentacije. Igraćemo protiv velikih imena u seniorskom timu i nama mlađima to puno znači. Utakmica je lijep gest FSCG, meč je humanitarnog karaktera i pozivam navijače da dođu u što većem broju", istakao je Burzanović.

Bonus video: