Uznemirujuće: Fudbaler preminuo nakon koškanja sa protivničkim igračima

Mikael Favre je driblao rivala, ali je nakon faula udario glavom u njegovo koljeno. Ustao je i počeo da se raspravlja, a tada je naletio drugi igrač Defensoresa i blago ga odgurnuo. Favre je pao i pokušao da ustane, ali nije uspio. U bolnici je dobio napade i preminuo
52 pregleda 5 komentar(a)
Mikael Favre, Foto: 03442.com.ar
Mikael Favre, Foto: 03442.com.ar
Ažurirano: 23.05.2016. 10:34h

Fudbal je odnio još jednu žrtvu. Ovog puta uzrok smrti nije srčani udar, već komplikacije koje su nastale nakon ne baš jakog udarca.

Mikael Favre, 24-godišnji fudbaler argentinskog niželigaša San Horhea, preminuo je nakon tuče sa igračima Defensoresa u amaterskoj regionalnoj ligi.

Nesrećni momak je driblao rivala uz lijevu aut-liniju, ali je nakon faula udario glavom u njegovo koljeno. Ustao je i počeo da se raspravlja, a tada je naletio drugi igrač Defensoresa i blago ga odgurnuo.

Favre je pao i pokušao da ustane, ali nije uspio. Medicinsko osoblje je odmah pokušalo da ga osvijesti i prebacilo ga je u obližnju bolnicu „San Roke“, ali je dobio napade i doktori nisu mogli da mu spasu život.

Uzrok smrti će utvrditi istražni organi, koji će detaljno pregledati snimak i ispitati sve svjedoke. Naložena je i obdukcija, da bi se vidjelo šta je razlog smrti.

Bonus video: