Hidink ostaje kao savjetnik i vraća Drogbu i Čeha

„Želim da uključim bivše igrače u rad administracije. Pričao sam sa Drogbom i Čehom, oni su prave legende Čelsija i hoću da budu u klubu kad završe karijere”, rekao je Hidink za američki „Foks”
0 komentar(a)
Hidink, Foto: Reuters
Hidink, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2016. 17:41h

Gus Hidink odlazi sa klupe Čelsija da bi prepustio mjesto Antoniju Konteu, ali ne ide iz londonskog kluba.

Slavni holandski trener će penzionerske dane provoditi kao savjetnik Romana Abramoviča, a prva misija biće mu da vrati na „Stamford bridž” Didijea Drogbu i Petra Čeha.

„Tehnički savjetnik je velika riječ, ali ću u stvarnosti imati samo savjetičku ulogu. Želim da uključim bivše igrače u rad administracije. Pričao sam sa Drogbom i Čehom, oni su prave legende Čelsija i hoću da budu u klubu kad završe karijere”, rekao je Hidink za američki „Foks”.

Povratak legendi neće biti jedini posao 69-godišnjeg Holanđanina, koji će pokušati da pomogne mladim igračima iz klupske akademije da se probiju do prvog tima.

„Često vidite da se mladi igrači muče da dođu do prvog tima. Morate da im olakšate taj proces. To sam ove sezone uradio sa Bertranom Traoreom i Rubenom Loftus-Čikom, ali mora da bude više mladih igrača u seniorskoj ekipi”, jasan je Hidink.

Bonus video: