Vacke: Teško mi je što je Mats otišao, ali to je fudbal

„Matsov odlazak je veliki gubitak za nas. On je bio lice BVB-a, nevjerovatno je dobar čovjek. Mnogo mu dugujemo, obilježio je eru u našem klubu i uvijek će biti rado viđen gost kod nas”, rekao je Vacke
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2016. 16:00h

Surovi zakon njemačkog tržišta, na kojem je Bajern dominantna figura, odveo je iz Dortmunda još jednog bisera u Minhen.

Mads Humels se oprostio od „milionera” baš porazom od Bajerna u finalu Kupa Njemačke, a predsjednik Borusije Hans-Joahim Vacke se zahvalio dosadašnjem kapitenu na svemu što je pružio klubu tokom osam i po godina.

„Matsov odlazak je veliki gubitak za nas. On je bio lice BVB-a, nevjerovatno je dobar čovjek. Veoma nam je teško što je otišao, ali tako je to u fudbalu. Mnogo mu dugujemo, obilježio je eru u našem klubu i uvijek će biti rado viđen gost kod nas. Ponosni smo što je igrao osam i po godina za nas”, rekao je Vacke.

Humels se vraća u klub u kojem je ponikao, ali nije dobio pravu šansu.

Kada je objavljeno da ga je Bajern kupio za 38 miliona eura, čuveni Žuti zid ga je proglasio izdajicom, ali 27-godišnji štoper nije ništa zamjerio navijačima.

„Tužan sam što smo izgubili finale i što zbog povrede nisam mogao da pomognem ekipi u finišu meča i produžecima. Zvižduci koje sam dobio nikada neće baciti sjenku na moj boravak u Dortmundu, koji je bio kao san. Odlučio sam da se vratim u Bajern i pokušam nešto novo,. U budućnosti ćemo vidjeti da li je to bio pravi izbor”, rekao je dojučerašnji kapiten Borusije.

Galerija

Bonus video: